Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta fotorecept
Foto: tothka
Zvyšné bielky zo šišiek sa pýtali na spracovanie, tak som vymýšľala čo s nimi a môj muž to vyriešil, vraj sme dávno nemali Zobraziť celý popisZvyšné bielky zo šišiek sa pýtali na spracovanie, tak som vymýšľala čo s nimi a môj muž to vyriešil, vraj sme dávno nemali šamronky. Tak teda tu sú
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Na pomúčenej podložke rozgúľame lístkové cesto
-
2
Radielkom pokrájame na pásiky o šírke asi 4 cm
-
3
Jednotlivé pásiky cesta nakrútime na kovové trubičky a uložíme na plech tak aby sa pri pečení peprilepili, pretože pri pečení napuchnú
-
4
Trubičky potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozpálenej rúry , pokým pekne nesčervenejú Upečené vyberieme, hneď stiahneme dolu z formičky a necháme vychladnúť Dávame pri tom pozor na malú zvedavú pomocníčku, ktorá si okrem šamlíka priviedla na pomoc aj dedka
-
5
Medzitým si nad parou vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý smeh
-
6
Cukrárenským vreckom nastriekame sneh do trubičiek z obidvoch strán, aby boli dobre naplnené. Pre foto som musela použiť aj dedkove ruky, ten samozrejme bol prvý, kto hotové trubičky ochutnával a vôbec mu nevadilo, že si má dávať pozor na cukor
-
7
Naplnené trubičky posypeme práškovým cukrom a pristúpime ku konečnej fáze našej činnosti - k trubičkám si spraviť dobrú kávu a v pokoji vychutnávať.
nevie ešte ako má robiť správne ten sneh. Jeden vraví že najskôr vyšľahať a potom dať nad paru a iní hovoria že sa má hneď šľahať nad parou. Poradíte jej?
Nemala si naolejovať. Len umyť, vysušiť. Teraz ti neostáva nič iné, len zoškrabať cesto a trubičky umyť a ak ešte je chuť, tak odznova
@mata3636 Ma pravdu. Pozrela som aj recept. Ani autorka nikde nepise o naolejovani trubiciek.
Ja viem, je to o nervy. Ako asi kazdy aj ja som sa dost naucila na svojich chybach. Je mi luto, ze to stretlo aj teba. Hlavu hore, umyt a vysusit trubicky, zatrubit Fanfare a vydat sa do noveho boja so Samrolami.
Nahlédni sem v postupe:
varecha.pravda.sk/recepty/domace-listkove-cesto-a-trubick...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/domace-listkove-cesto-a-trubick...
varecha.pravda.sk/recepty/domace-listkove-cesto-a-trubick...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/domace-listkove-cesto-a-trubick...
Určitě je potřeba na kovovou trubičku těsto namotávat od užšího konce! A sundávat ještě za tepla - směr pohybu od širšího konce dolů. Ať se daří!
Zrada může být i v kupovaném lístkovém těstě. Co značka, výrobce - to jiná kvalita.
Koment sa ti doondil preto, lebo mas v starouskovi notasku poskovavanych trpazlikov. To oni su na vine...
P.S.: s vinom to nema nic spolocne :-)
Jdi ty brepto! Mám od letošního ledna nový noťásek, staroušek šel na součástky. Máš mezery, zoloušku!
Yes, uz som si spomenula. Promin.
Tak sa Ti trpazlici prestahovali do noveho a uz sa aj zabydleli.