Šampiňóny plnené mäsom a orechmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL nasekaných byliniek (petržlenovú vňať, ale aj rozmarín, bazalku, pažítku, estragón, oregano, majorán a podobne) a 2 vajcia. Všetko spolu premiešame. Očisteným a umytým šampiňónom odlomíme nohy tesne pri klobúku a klobúky naplníme mäsovou zmesou.
- Vyvaľkané lístkové cesto rozdelíme na štvorce a do stredu každého posadíme naplnený klobúk. Okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajcom, zabalíme ich ako mešce, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajcom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre dozlata – asi 30 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
|