Šampiňóny plnené mäsom a orechmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL nasekaných byliniek (petržlenovú vňať, ale aj rozmarín, bazalku, pažítku, estragón, oregano, majorán a podobne) a 2 vajcia. Všetko spolu premiešame. Očisteným a umytým šampiňónom odlomíme nohy tesne pri klobúku a klobúky naplníme mäsovou zmesou.
  2. Vyvaľkané lístkové cesto rozdelíme na štvorce a do stredu každého posadíme naplnený klobúk. Okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajcom, zabalíme ich ako mešce, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajcom.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlata – asi 30 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.