Šampiňónovo-šunkovo-nivová omáčka na cestoviny
Keďže milujem cestoviny a dajú sa pripraviť na milión spôsobov, vybrala som pre Vás recept na moju najobľúbenejšiu omáčku na ne! :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šunku nakrájame na drobno a na rozohriatom oleji ju trochu osmažíme. Kým sa nám na miernom ohni šunka bude smažiť, očistíme si šampiňony a nakrájame ich na malé kúsky.
- 2
Šampiňóny pridáme k šunke, nemusíme ich zalievať vodou, ani dusiť - na oleji sa spravia pekne do mäkka. Cca po 5-10 minútach budú hotové, potom ich môžme zaliať smotanou na varenie.
- 3
Len čo nám smotana trochu zovrie, pridáme do nej nastrúhanú nivu a miešame, pokým sa nám niva neroztopí. Pretlačíme cesnak a opäť trochu premiešame, pokým nepocítime slastnú vôňu cesnaku :-)
- 4
Do tohto všetkého pridáme jednu kyslú smotanu, premiešame, pokiaľ omáčka pekne nezhustne. Na záver môžme začať dochucovať - keďže niva je dosť výrazná a slaná, netreba to preháňať so soľou. Ja pridávam do omáčky aj trochu byliniek - oregana a bazalky, poprípade štipku korenia. Omáčku podávame k cestovinám, ako inak :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu