Tento recept som získala od mojej kamarátky a priznám sa, po prvotných obavách ako to bude chutiť, ma veľmi oslovil. Doteraz som sterilizovaný zeler Zobraziť celý popisTento recept som získala od mojej kamarátky a priznám sa, po prvotných obavách ako to bude chutiť, ma veľmi oslovil. Doteraz som sterilizovaný zeler vôbec nepoužívala a o to viac ma v tomto šaláte oslovil.
príprava
Suroviny
| 1 pohár |
|
| 1 malá konzerva |
|
| 2 ks |
|
| 200 g alebo šunková saláma |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| Na druhý deň: | |
| 1 ks alebo jogurt |
|
| 1 malý pohár alebo tatarka |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Do nádoby si narstvíme zeler aj so šťavou, kukuricu bez šťavy, nastrúhané jablká, na drobno pokrájanú šunku - vrstvy nepremiešavame.
- 2
Na takto navrstvené suroviny dáme ešte na koliečka pokrájaný pór
- 3
a postrúhaný syr.
- 4
Nádobru zavrieme a odložíme do chladu postáť cez noc.
- 5
Na druhý deň pridáme kyslú smotanu alebo jogurt a majolenku alebo tatarku. Dochutíme korením alebo ak sa niekomu žiada aj soľ.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu