Šalát zo zaváraného zeleru (fotorecept)

Autor receptu: gabculka

Tento recept som získala od mojej kamarátky a priznám sa, po prvotných obavách ako to bude chutiť, ma veľmi oslovil. Doteraz som sterilizovaný zeler vôbec nepoužívala a o to viac ma v tomto šaláte oslovil.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby si narstvíme zeler aj so šťavou, kukuricu bez šťavy, nastrúhané jablká, na drobno pokrájanú šunku - vrstvy nepremiešavame.
  2. Na takto navrstvené suroviny dáme ešte na koliečka pokrájaný pór
  3. a postrúhaný syr.
  4. Nádobru zavrieme a odložíme do chladu postáť cez noc.
  5. Na druhý deň pridáme kyslú smotanu alebo jogurt a majolenku alebo tatarku. Dochutíme korením alebo ak sa niekomu žiada aj soľ.