Šalát zo sterilizovanej kapusty

badyno - fotkabadyno, 14. januára 2012

Tento šalát pripravujem vždy, keď sa chcem zavďačiť svojej návšteve. Zatiaľ každému veľmi chutil.

Suroviny

7 dcl
3 ks uvarené
1 ks veľká
30 dkg
4 4 ks
1 krabička
1 krabička
1 lyžica
1 malá lyžička
400 g
1 malá lyžička




Postup

  1. 1

    Červenú sterilizovanú kapustu otvoríme, scedíme šťavu. Ak je veľmi dlhá, môžeme ju nožíkom nakrájať. Dáme do misy. Pridáme: nasekané na tvrdo uvarené vajíčka, šunku nakrájanú na pásiky, sterilizované uhorky nakrájené na malé kocky, cibuľu nakrájanú na malé kocky. Zľahka premiešame. Ďalej dochutíme korením, horčicou, cukrom, majolenkou. Podľa chuti môžeme prisoliť. Nakoniec primiešame sterilizovanú kukuricu a hrášok. Môže byť však iba kukurica, alebo hrášok. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Podávame s čerstvý chlebíkom alebo bagetou. Je veľmi v hodný aj na obloženú misu. i

Diskusia k receptu

tatranka
Robievam tento šalát z červenej kapusty,no robievam ho z čerstvej.Tú nakrájam,cez mikroténový sáčok naklepem-zmäkčím tĺčikom na mäso a potom ju zaparím slaným horúcim slaným nálevom.Nechám pôsobiť aby kapustička zmäkla.Potom pokračujem presne tak ako píšeš vo svojom recepte,len nepridávam hrášok.Je to chutný šalát.Mäžem doporučiť.
sneica
salatik urcite chuti...robievam podobny...:)
babkamt
Minulý rok som naložila aj dve fľašky červenej kapusty. Rozmýšľala som , ako ju zužitkujem. Vyskúšam tento šalát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia