Šalát z cvikly

zinnajdha - bez fotkyzinnajdha, 8. februára 2011

Tento šalát som jedla dávno u jednej kuchárky, ktorá sa na Slovensko prisťahovala z Ukrajiny. Odvtedy ho robím častejšie, hlavne na Veľkú noc a všetkým chutí:

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 1 kg, uvarená
asi 1/2 kg, v šupe uvarené
asi 4 ks, uvarené na tvrdo
asi 5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    uvarenú cviklu a uvarené zemiaky ošúpeme, aj s kyslou uhorkou a uvarenými vajíčkami nakrájame na plátky. Krátko zmiešame, nie zbytočne dlho, aby sa celkom nezničili tie plátky.

  2. 2

    Ak je šalát suchší, než máme radi, pridáme trocha uhorkového nálevu.

  3. 3

    Množstvo ingrediencií nie je povinné, mení sa podľa nálady a chuti.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tusim sa ten salat volal volgograd a ukrajinci ho podavaju aj s kyslou smotanou