Šalát s dresingom Kardinál

Autor receptu: nonna

Tento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed či večeru. Je plný vitamínov, živých enzýmov, minerálov, antioxidantov, tiež obsahuje sacharidy potrebnú vlákninu. Vychladený chutí skvele.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúopeme a pokrájame na kocky. Fazuľku očistíme od fúzov, pokrájame na 1cm dlhé kúsky a uvaríme v osolenej vode spolu s kukuricou / ak je mrazená, konzervovanú netreba/ cca 7 minút.
  2. Kapustu nastrúhame na jemné, krátke pásiky, nasolíme a necháme v chlade odstáť asi 20 minút. Cibuľu nakrájame tiež nadrobno, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte na tri časti, syr nastrúhame na hrubo.
  3. Tvaríme cca 30ml vody s octom, horčicou, čiernym korením a chilli. Necháme vychladnúť a vymiešame s jogurtom a majolenkou na hladký dresing.
  4. Do šalátovej misy ukladáme postupne jednotlivé ingrediencie v dvoch vrstvách, vrstvu cibule vždy opatrne osolíme.
  5. Zalejeme dresingom a posapeme väčšou časťou syra. Jemne, opatrne premiešame.
  6. Posypeme zbytkom syra a oreganom a necháme dobre vychladiť aspoň 8 hodín. Ja osobne si pripravujem tento šalát aj dva dni dopredu.