Šalát s dresingom Kardinál
Autor receptu: nonna
Tento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed či večeru. Je plný vitamínov, živých enzýmov, minerálov, antioxidantov, tiež obsahuje sacharidy potrebnú vlákninu. Vychladený chutí skvele.
3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúopeme a pokrájame na kocky. Fazuľku očistíme od fúzov, pokrájame na 1cm dlhé kúsky a uvaríme v osolenej vode spolu s kukuricou / ak je mrazená, konzervovanú netreba/ cca 7 minút.
- Kapustu nastrúhame na jemné, krátke pásiky, nasolíme a necháme v chlade odstáť asi 20 minút. Cibuľu nakrájame tiež nadrobno, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte na tri časti, syr nastrúhame na hrubo.
- Tvaríme cca 30ml vody s octom, horčicou, čiernym korením a chilli. Necháme vychladnúť a vymiešame s jogurtom a majolenkou na hladký dresing.
- Do šalátovej misy ukladáme postupne jednotlivé ingrediencie v dvoch vrstvách, vrstvu cibule vždy opatrne osolíme.
- Zalejeme dresingom a posapeme väčšou časťou syra. Jemne, opatrne premiešame.
- Posypeme zbytkom syra a oreganom a necháme dobre vychladiť aspoň 8 hodín. Ja osobne si pripravujem tento šalát aj dva dni dopredu.