Foto: jazavka
Túto tortičku zbožňuje môj syn, tak na vianočnom stole nemôže chýbať, nestihla som odfotiť celú, tak už len taký zbytok.
Postup
-
1
Maslo, cukor, žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na koniec pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.
- 2
Na dno tortovej formy (24 cm) dáme papier na pečenie. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hod. pri 180 st. Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v nej (je potrebné vyskúšať špáradlom či je torta prepečená).
- 3
Upečenú vychladnutú tortu prekrojíme 2x, potrieme horúcim malinovým (alebo kto aký má rád) lekvárom a vrch torty potrieme čokoládovou polevou a necháme do druhého dňa odpočívať. Prajem dobrú chuť. A takto ju mám najradšej ja - s kopcom šľahačky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu