Sacherová torta

Autor receptu: jazavka

Túto tortičku zbožňuje môj syn, tak na vianočnom stole nemôže chýbať, nestihla som odfotiť celú, tak už len taký zbytok.

Suroviny

Postup

  1. Maslo, cukor, žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na koniec pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.
  2. Na dno tortovej formy (24 cm) dáme papier na pečenie. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hod. pri 180 st. Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v nej (je potrebné vyskúšať špáradlom či je torta prepečená).
  3. Upečenú vychladnutú tortu prekrojíme 2x, potrieme horúcim malinovým (alebo kto aký má rád) lekvárom a vrch torty potrieme čokoládovou polevou a necháme do druhého dňa odpočívať. Prajem dobrú chuť. A takto ju mám najradšej ja - s kopcom šľahačky.