Foto: shiwave
Nikdy som nejedla originálnu sacherku. Kvôli alergií na pšeničnú múku a neskôr kvôli celiakii. Takže vám neviem povedať či je rovnaká, ale všetkým veľmi Zobraziť celý popisNikdy som nejedla originálnu sacherku. Kvôli alergií na pšeničnú múku a neskôr kvôli celiakii. Takže vám neviem povedať či je rovnaká, ale všetkým veľmi chutí..:) a tí, ktorí jedli aj tú originál hovoria, že sa podobá..:) tak vyskúšajte a posúďte sami :)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
V šľahači miešame cukor, žĺtka, heru spolu so zmäknutou roztopenou čokoládou, kým nám nevznikne penistá zmes. Do zmesi metličkou primiešame múku s práškom do pečiva. V samostatnej miske vymiešame z bielkov sneh. Jemne zapracujeme aj vzniknutý sneh.
- 2
Pečieme v tortovej forme, ktorú máme vyloženú alobalom, vo vopred vyhriatej rúre 190°C asi 45 minút.
- 3
Po vychladnutí korpus rozrežeme na dve časti a dobre potrieme marhuľovým džemom stred, vrch aj boky torty.
- 4
Na vrch nalejeme čokoládovú polevu, ktorú sme si urobili v parnom kúpeli : 70 g čokolády na varenie, 60 g hera, 2 kvapky octu, aby sa leskla.
- 5
Na ozdobenie čokoládovej polevy použijeme farebnú posýpku a mandle. Nie je to však nutné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga tú tortu caprese tu už niekto pridal, ja som ju robila na Vianoce - doma nechutila veľmi za čerstva, ale keď strávila pár dní vo vlhkom prostredí a chlade na balkóne bola na raňajky ku káve a kakau úplne ideálna :)