Rýchly jablčník

jamami78 - fotkajamami78, 12. novembra 2010

Tento koláč je obľúbený u mojich synov. Pečiem ho kedykoľvek im napadne, že majú chuť na dobrotku. Existujú viaceré možnosti, ako ho dokončiť:či posypaný Zobraziť celý popisTento koláč je obľúbený u mojich synov. Pečiem ho kedykoľvek im napadne, že majú chuť na dobrotku. Existujú viaceré možnosti, ako ho dokončiť:či posypaný cukrom, či poliaty čokoládou a predtým potretý džemom, alebo s citronovou polevou, stále chutí vynikajúco.

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
240 g
1 a1/2 balenia
1 balenie
150 ml
4 ks
5 ks, nastrúhané
1 KL
1 hrnček, nasekané
2 PL




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý. Všetko dáme do väčšej misy, dobre premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 35 - 40 min. pri 180 stupňoch. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom, alebo potrieť džemom a poliať čokoládovou polevou. Nezľaknite sa, ak sa vám bude zdať príliš vláčny, tento koláč nie je suchý, pretože je v ňom dostatok jablk. 40 minút mu úplne postačí na upečenie.

  2. 2

    Nech vám teda chutí a zmizne z plechu rovnako rýchlo ako u nás doma.

Diskusia k receptu

dajanca
Super...netreba šľahať ani miesiť...sú v ňom samé dobroty, mám rada rýchle a jednoduché recepty. Určite vyskúšam. Vďaka
dorisa
Takéto recepty mám najradšej, ukladám. Vyskúšam.
vecnemlada
vyborny kolacik , robievam ho tiez, len pripomeniem, ze jablka treba nastruhat aj so supkou.
evanaaa
So šupkou jablká nestrúham, mne to vadí ( aj keď prichádzam o vitamíny, resp. vlákninu - nahradím inde). Tieto jednoduché a pritom dobré koláče mám rada. Poznám podobný, kde sa vyleje do cesta marhuľový kompót, neviem presne, či všetko.
jamami78
ja nedavam jablka so supkou, pretoze deti to nemaju radi, navyse, kto ma problem so zlcnikom, ten by nemal jest ovocie so supkou, moji chlapci miluju jablkove kolace, takze mam v zalohe viacero variant
babika
Jablkové pečiem najradšej v jeseni,ked je ich nadostač,v zime pečiem iné.Aj v lete ich pečiem lebo mám starý strom snád 20 ročný,je na nich toľko,že ich už nemôžem ani vidieť,nedajú sa odložiť na zimu,lebo pohnijú,tak ich pečiem nielen v nedeľu ale aj cez týždeň najradšej máme štrúdle a pečiem na niekoľko plechov,famozne.
anka246
koláčik upečený, ochutnaný, výborný.. ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia