Makový koláč
Rýchly hrnčekový makový koláč
Autor receptu: bavimapiect
Úprimne, ja osobne mak moc v láske
nemám, ale keď som vyskúšala tento
koláčik, nemohla som súhlasiť. Bol
úžasný, robievam ho často. Doma sme
si ho všetci obľúbili, aj tí najmenší.
Mak tam nie je ani cítiť, ale stále je
vynikajúci. Je super sladký a zrnká maku
Vám jemné chrumkajú v ústach, no
pritom by ste ani nevedeli, že je to mak.
?
1 plech porcia |
10 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- V jednej miske vyšľaháme vaječné bielky do tuhého snehu. Odložíme zatiaľ bokom.
- Pustíme sa do samotného makového cesta. V ďalšej miske zmiešame všetky ostatné suroviny - žĺtky, vodu, cukor, celý mak a potom múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Na záver do cesta zamiešame sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 20-25 minút.
- Ja vrch koláča polejem citrónovou polevou alebo natriem džemom a rozpustenou čokoládou či maslom zmiešaným so Zlatým klasom a navrch potrúsim kúsky vlašských orechov. No dá sa papať aj čistý, kedže je sám o sebe dosť sladký alebo zapiecť s nejakými kúskami ovocia (napr. čerešne)… je to na vás. Dobrú chuť :)))