Rýchle mini-pagáčiky (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Cesto si pripravíme presne podľa tohto veľmi jednoduchého receptu: Voňavé špaldové pečivo (vegan). Uvedené koreniace zmesi neobsahujú žiadne škodlivé aditíva ani živočíšne zložky.

50
porcií
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kým nám cesto kysne, zmiešame olej, solčanku a koreniny. Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
  2. Potrieme olejom s koreninami a 2x preložíme. Rozvaľkáme. Vykrajujeme kvietky, na ktoré urobíme mriežku a olejom s koreninami potrieme aj vrch. Nám vyšlo asi 50 ks.
  3. Necháme trochu podkysnúť a pečieme asi 10 - 15 min pri 190 C. (Ak máme dosť času, môžeme natieranie, prekladanie a rozvaľkanie opakovať niekoľkokrát ako u klasických pagáčov, no my sme ho teraz nemali...:)