Rýchle mini-pagáčiky (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Cesto si pripravíme presne podľa tohto veľmi jednoduchého receptu: Voňavé špaldové pečivo (vegan). Uvedené koreniace zmesi neobsahujú žiadne škodlivé aditíva ani živočíšne zložky.
50 porcií |
10 minút na 190 °C |
Postup
- Kým nám cesto kysne, zmiešame olej, solčanku a koreniny. Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
- Potrieme olejom s koreninami a 2x preložíme. Rozvaľkáme. Vykrajujeme kvietky, na ktoré urobíme mriežku a olejom s koreninami potrieme aj vrch. Nám vyšlo asi 50 ks.
- Necháme trochu podkysnúť a pečieme asi 10 - 15 min pri 190 C. (Ak máme dosť času, môžeme natieranie, prekladanie a rozvaľkanie opakovať niekoľkokrát ako u klasických pagáčov, no my sme ho teraz nemali...:)