Foto: niniatko
Je to rýchle, je to ľahké, je to lacné. Teta nám kedysi nosila sladkosti z lístkového cesta a vo vnútri bol lieskovoorieškový krém. Dlho som Zobraziť celý popisJe to rýchle, je to ľahké, je to lacné. Teta nám kedysi nosila sladkosti z lístkového cesta a vo vnútri bol lieskovoorieškový krém. Dlho som na to pozerala, až som sa rozhodla, že to skúsim a nebudeme to musieť kupovať a odvtedy, vždy keď ich spravím, tak sa zjedia behom dňa. A taktiež na každej oslave sú prvé zjedené a to tam môže byť aj 20 iných druhov koláčov.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Lístkové cesto rozvaľkáme.
-
3
Povykrajujeme si kruhy.
-
4
Ja používam na to takúto srandu na pirohy alebo na plnené pečivo (obr. 1). Naplníme kúskami čokolády (obr. 2) alebo džemom s kúskami ovocia (obr. 3) alebo bez kúskov ovocia. Môžeme použiť aj Nutellu alebo orechovú posýpku alebo čo vám napadne. Poriadne uzatvoríme (džem a Nutella zvyčajne aj tak trochu povytekajú).
-
5
Uložíme na plech.
-
6
Potrieme rozšľhaným vajíčkom.
-
7
Posypeme buď kryštálovým cukrom alebo hnedým trstinovým cukrom. Dáme piecť do rúry cca na 175°C približne 15 minút.
Diskusia k receptu