Rýchla pizza, langoš

Autor receptu: aroooo

Nedávno tu bola kysnutá pizza,ja ponúkam ozaj rýchlu,chrumkavú,ktorá je hotová behom pol hodiny.Cesto na lángoš môžes mať v chladničke aj týždeň a piecť vždy čerstvé lángoše.Recepty mi dali dávno moje známe.

4-8
porcie
30 minút
príprava
15/1 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pizza: všetky suroviny zmiesime na vláčne cesto,ktoré rozvaľkáme,prípadne roztiahneme, utľapkáme/ ako sa dá/ rovnomerne na normálny vymastený celý plech alebo okrúhlu formu /je to dosť tenké/obložíme ako zvykneme a upečieme.
  2. Lángoš: Ja toto robím len z polovičnej dávky uvedených surovín.Všetky suroviny zmiesiť, dať do vymasteného mikroténového sáčku /ja dávam do vymastenej trochu väčšej misky,trochu podkysnú a do chladničky.Ak použijeme celú smotanu,o to dáme menej mlieka ale to je škoda, smotana je dobrá zmiešaná s roztlačeným cesnakom na upečený lángoš.Z cesta podľa potreby odoberáme,tradične robíme a pečieme lángoše.Cesto v chladničke vydrží aj týždeň-ak sa neminie skôr.
  3. Recept na lángoš mi dala známa,maďarskej národnosti,nevie dobre po slovensky.Ja som spravila cesto z l kg,narobila gule,nahádzala do misky bolo to skoro kopcom,šup do chladničky,bude večera po celý týždeň.Pred večerom otvorím chladničku a čo vidím-rozprávku Hrnečku vař,už to aj tieklo po polici medzi ostatné veci.No napiekla som ich pre seba /1osoba/ len asi 33ks,susedy vonku na lavičke museli povinne večerať.Zle sme si s autorkou receptu rozumeli,najprv vypražiť,potom mraznička,mikrovlnka a jesť.Takže pozor!