Foto: lilimi
Tento recept mám od sestry z costy Azahar,španieli jedia hodne cesnaku,takže pôvodne je tento recept aj s cesnakom. Je to najjednoduchšií a najrýchlejší postup,dufam Zobraziť celý popisTento recept mám od sestry z costy Azahar,španieli jedia hodne cesnaku,takže pôvodne je tento recept aj s cesnakom. Je to najjednoduchšií a najrýchlejší postup,dufam že sa vám všetkým zapáči.
Postup
-
1
Potrebujeme vysokú a úzku nádobu,ponorný mixer.
-
2
Celé vajce a všetok olej dáme do nádoby, použite kvalitný olej,obidve suroviny musia mat rovnakú teplotu,inač sa vám to nepodarí. Pridáme soľ. Mixer ponoríme do nádoby,držíme ho kolmo a nehýbeme s ním. Spustíme a do 10 sekúnd je hotovo.
-
3
Ak by ste pridali hned aj 2 strúčiky cesnaku máte hotovú salsu k mäsu,rybám.
ale nestihla som pouzit, lebo ti nasi majonezu akosi "nemusia" a ja som zboznovala chlebik s majonezou - kym mi cholesterol dako velmi nepodrastol :)
Urobím si hustý krém s maizeny a mlieka tak aby som ho mala za cca 2 lyžice a nechám ho vychladnúť. No a potom do neho pridávam takto urobenú majonézu (ale tiež dávam aj horčicu, č. korenie) a dobre to spolu prešľahám, aby sa to spojilo. Netreba ani až tak veľa oleja.
No a keď sa mi už úplne nič nechce, tak do takto urobenej majonézy vhodím jednu kyslú smotanu alebo biely jogurt.
OPR. - pomaly.....
= Moj stary rucny slahac sa vola "Daily" je to asi 30 rocny taliansky veteran, ktory ma 4 rozne noze na vymenu. Tato majoneza sa da robit IBA vtedy, ak vas slahac ma plochy noz bez zarezov. @Evanaa : zrejme ten sposob si videla, je to presne aj v mojom ze tahas zo spodu hore. Inac stary trik, na co chytali ludi pri ich zaciatocnom predaji bol, ze a sa da urobit z 1% mlieka/ ked je takmer podmrazene/ slahacka... dnes je tychto ponornych mixerov na stovky, takze nie kazdy dokaze vsetko co clovek vidi.
preto som spomenula ten fakt, aby sa dievcence netrapili, ze ich majoneza je vodava a neda sa urobit, hoci pouzivaju ponorny mixer. teraz budu vediet preco.