Rýchla domáca majonéza

lilimi - fotkalilimi, 18. marca 2011
Rýchla domáca majonéza
Foto: lilimi

Tento recept mám od sestry z costy Azahar,španieli jedia hodne cesnaku,takže pôvodne je tento recept aj s cesnakom. Je to najjednoduchšií a najrýchlejší postup,dufam Zobraziť celý popisTento recept mám od sestry z costy Azahar,španieli jedia hodne cesnaku,takže pôvodne je tento recept aj s cesnakom. Je to najjednoduchšií a najrýchlejší postup,dufam že sa vám všetkým zapáči.

Suroviny

1 ks
0,1 l




Postup

  1. 1

    Potrebujeme vysokú a úzku nádobu,ponorný mixer.

    Rýchla domáca majonéza - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajce a všetok olej dáme do nádoby, použite kvalitný olej,obidve suroviny musia mat rovnakú teplotu,inač sa vám to nepodarí. Pridáme soľ. Mixer ponoríme do nádoby,držíme ho kolmo a nehýbeme s ním. Spustíme a do 10 sekúnd je hotovo.

    Rýchla domáca majonéza - obrázok 2
  3. 3

    Ak by ste pridali hned aj 2 strúčiky cesnaku máte hotovú salsu k mäsu,rybám.

Diskusia k receptu

pavas
A môžeš pridať aj šťavu z citróna a horčicu. Takto pripravujem už dlhé roky, recept bol pridany k mixéru Eta
kamka57
Ja to tiež tak robím ako Pavas,už dlho.Tal ma to naučila moja babka.Ja by som si nikdy nekupila majonezu v obchode.Ale ten cesnak skusim,môže to byť fajn.
havino
ja tiež majonezu nekupujem,ako som sa vydala, už 26 rokov, svokra ma ju naučila,ako ty robíš, z 2 celých vajec, olej,ale aj horčicu dávam vždy, ponorným mixerom vymiešam,olej postupne prilievam
evanaaa
Ja som si robievala majonézu v mixéri len zo žĺtkov, tie mixujem asi minútku a potom pridám soľ a horčicu a prilievam olej pomalým prúdom.Ale aj z celých vajec je dobrá.
hubata
Pre tých sporovlivejších alelbo diétnejších:
Urobím si hustý krém s maizeny a mlieka tak aby som ho mala za cca 2 lyžice a nechám ho vychladnúť. No a potom do neho pridávam takto urobenú majonézu (ale tiež dávam aj horčicu, č. korenie) a dobre to spolu prešľahám, aby sa to spojilo. Netreba ani až tak veľa oleja.
No a keď sa mi už úplne nič nechce, tak do takto urobenej majonézy vhodím jednu kyslú smotanu alebo biely jogurt.
lilimi
tonička53,zaleží od vykonu mixera,ja mam teraz nový,je to aj skôr
danculka
Každý robí a myslí,že tá jeho je naj,ale všetky sa podobajú, ako vajce vajcu,každý si do nej dá to čo mu chutí...
1x daanoo
lilimi
Ja ani nepouzivam samotnu majonezu,vzdy ju ochutim a robim tatarku,mne islo o to, ze napisem zaklad,ako sa pri tom nenarobit a usetrit cas. Citala som na vareche rozne recepty a komentare,tak ma napadlo, ze tymto postupom vam pomozem.
hurriccanne
domacu majonezu by som jedla po lyziciach,ja som na varechu pridala recept na majonezu z varenych vajec,pre istotu robim uz len taku.
rressia
ženy, a čo salmonelóza - z domácej majonézy...???
gittka
domáce vajíčka-dúfam,že v nich salmonely nie sú hihi...
samanka
tiež som mala problém, keď sme prestali chovať sliepky, ale v pohode robím aj z kúpených vajec, salmonelu sme ešte nemali. @lilimi takto som ešte nerobila majonézu, najbližšie vyskúšam. Šľahám s metličkou, toto je rýchlejšie.
veronika353
Já dělám majonézu jako @evanaa ,naučila mě to maminka,ale vyzkouším i tvúj recept,vajíčka máme domácí a když se to hned sní, tak to salmonela nestihne:-)))))
dogagador
ked to cele citam, ako ze pridat cirton, horcicu, kyslu smotanu...a co tak pridat na drobnucko posekanu malu cibulu? a trocha cierneho korenia? a uz je z toho tatarska :-) a je absolutne najlepsia !
evicka63
každá máme tú svoju obľúbenú. Ako som minule písala ja som si skúsila mixérom zmixovať 1 diel studeného mlieka a 2 diely oleja, potom pridám 1 kl octu, trocha soli, korenia, horčice a majonéza je tu (nesmie sa miešať metličkami, ale MIXOVAŤ) - tak ďakujem netu kde som našla tento recept je na 1********** .....
evicka63
predtým sa aj u nás robila klasika surové žĺtka sa dobre vymiešali a postupne sa pridával olej ale teraz už sa robí len táto /
evanaaa
Babinka, dala si sem výborný link, pozrela som, je tam veľa dobrých a užitočných návodov a receptov aj na koláče a kysnuté rožky, chlieb, domáce údenie mäsa, domáca výroba szrov, klíčky vo fľašiach PET a všeličo iné, čo sa vždy zíde, dík.
evanaaa
Lilimi, pozrela som video na už spomínanej stránke ( HOBBY.cz) a tam to trvalo asi 43 sekúnd. pričom sa mixér pomyly ťahal hore, potom pohybom na dno a znovu hore ( to asi 3x) a majonéza bola hotová.
OPR. - pomaly.....
lilimi
Ja som uz pisala ze mam celkom novy mixer,tak asi preto som to mala tak rychlo,robila som ju včera.Dakujem za pochvalu.Ja tiez robim z tej majonezy tatarku,pridam nadrobno uhorky,cibulu,dijonsku horcicu.
ejmepb
Aj ja robím ako evicka63 z mlieka a oleja, popr. pridám varený žĺtok a bez obáv dám rodine, surové vajíčka v žiadnom prípade, vnuk mal v škôlke salmonelu.
remcula
Ukládám, to nemá chybu a je to fakt jednoduché. Děkuji za recept!!
honestka
ANO, da sa to urobit za par sekund, ale zalezi od slahaca, musi mat extra rychle otacky. @lilimi : pouzila si specialny nadstavec, alebo mas univerzalny iba jeden?
= Moj stary rucny slahac sa vola "Daily" je to asi 30 rocny taliansky veteran, ktory ma 4 rozne noze na vymenu. Tato majoneza sa da robit IBA vtedy, ak vas slahac ma plochy noz bez zarezov. @Evanaa : zrejme ten sposob si videla, je to presne aj v mojom ze tahas zo spodu hore. Inac stary trik, na co chytali ludi pri ich zaciatocnom predaji bol, ze a sa da urobit z 1% mlieka/ ked je takmer podmrazene/ slahacka... dnes je tychto ponornych mixerov na stovky, takze nie kazdy dokaze vsetko co clovek vidi.
lilimi
Bola som sa pozriet,moj mixer ma 500 W, a dostala som ho pred mesiacom,a mam aj turbo. Pred tymto som mala iny,slabší,a priznavam,nepodarila sa mi majoneza vzdy.
honestka
a mas iba jeden noz, alebo ich vymienas?
preto som spomenula ten fakt, aby sa dievcence netrapili, ze ich majoneza je vodava a neda sa urobit, hoci pouzivaju ponorny mixer. teraz budu vediet preco.
daanoo
Ukladám a môžem robiť domácu tatarku :D
steffik
Je naozaj rýchla. Ja však robím ako Evička 63.Množstvo a hustotu si upravujem počas mixovania.T.z., že ak je prihustá prilejem mlieko ak riedka ešte olej. Ak je do šalátu pridám ostatné soľ, korenie, horčicu. Ak na tatárku tak soľ, troška cukru, cibuľku, uhorky. U nej je výhoda, že sa nemusíš báť salmonely(a to mám vlastný chov sliepok a zbieram 2x denne vajcia a ihneď do chladu - počas leta). Inak milovníkom šalátov doporučujem pridat na záver do šalátu šľahačkovú smotanu (nie do majonezy) a tiež troška kryštalového cukru. Je veľmi jemný a lahodný. Smotanu však pridávam iba počas zimy. V lete pridávam TATRA mlieko , to aby mi neskysol. Odporúčam vyskúšať.Dobrú chuť.
mrtulko
Super recept naozaj hotový za 10sekund ,vajce a olej nemusí mať rovnakú teplotu (vajce z chladničky olej z izbovej teploty podarilo sa) ďakujem , nechápem prečo stojí v obchode hellmans majonéza 2 eura keď som z 2 vajec 0.20€ a 2 dcl oleja 0.30€




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia