Foto: mesiar50
Poznám recepty rôznych rybacích polievok,ale príprava tejto mojej je naozaj jednoduchá. Všetky suroviny obsiahnuté v nej sa pripravujú,len varením.
Suroviny
1000 g (hlboko zmrazený 1/2 ryby) |
|
Koreniny a zelenina: | |
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
len veľmi málo, resp. podľa chuti |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Rybu dobre umyjeme a zbavíme ju ešte šupín ktoré na nej ostali.
-
2
Dobre umytého kapra som posekal na kúsky.
-
3
Bok kapra a ešte dva krajšie kúsky si odložíme do chladničky.Budeme ich variť,len ku koncu varenia tejto polievky..Ostatné posekané mäso nám poslúži ako vývar z ryby.
-
4
Posekáme si aj paradajku.
-
5
Ďalej si posekáme zelenú štipľavú papriku.
-
6
Cibuľku si posekáme tiež na malé kocky.
-
7
Mäso z ryby,na kocky pokrájanú cibuľu,zelenú štipľavú papriku a posekanú paradajku dáme do hrnca.Na tieto suroviny nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky.K dielu pridáme soľ podľa vašej chuti a mleté čierne korenie.Zmes zeleniny a ryby podlejeme primerane vodou,ale iba toľkou aby nám mäso nevyčnievalo von z vývaru.
-
8
Pripravujúce sa jedlo zakryjeme pokrievkou a varíme zhruba hodinu.
-
9
Rybacie mäso po uvarení zbavíme väčších kostí.
-
10
Ďalej uvarené rybacie mäso prepasírujeme cez sitko.Sitko som použil s väčšími dierkami.
-
11
Zopár kostičiek sa mi prešmyklo cez sitko a tie som potom z misky vybral.Sledovať musíme aj spodok sitka či sa nám cezeň nepretláčajú drobné kosti z ryby.
-
12
Uvarenú zeleninu z vývaru si tiež musíme prepasírovať.
-
13
Do tohto zeleninového vývaru potom pridáme prepasírované mäso z ryby.
-
14
Pokračujeme pridaním mäsa ktoré sme mali odložené doposiaľ v chladničke. Tieto štyri kúsky mäsa budeme variť,len 8-10 minút.
-
15
Zhruba po desiatich minútach sú kúsky ryby už uvarené a vyberieme ich na tanier. Do vývaru ešte nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky a dielo povaríme zo päť minút a potom ho zo sporáka zložíme.
-
16
A nakoniec,keď treba tak vývar z ryby ešte posolíme prípadne okoreníme.
-
17
Dnešnej mojej milej návšteve som rybaciu polievku podával s mrveničkou a aj s chlebom.Kto ako si želal.Priatelia,želám vám pekný zvyšok dňa.
Originál tohoto jedla sa robí samozrejme z viac druhov sladkovodných rýb a to z čerstvo usmrtených.Okolnosti mi ponúkli,len túto možnosť.
Tvoja rybacia polievka býva určite lepšia.Ďakujem ti pekne.
Marianka,raz som ju v nl. robil z morskej tresky a s mrveničkou.No tam bol základ lečo.Bolo to celkom chutné.Ďakujem ti a pozdravujem.
Polievka bola husta.Ked budes chciet viac porcii tak potom kludne k nej dolej vodu podla svojho uvazenia.Moj fotrik ma rad skorej take hustejsie polievky, a vyber si radsej mastnejsi typ ryby, lebo suchsie ryby by sme sotva vedeli prepasirovat.
Dakujem ti pekne.
Tvoje ohodnotenie si vazim.Dakujem ti pekne.
Píšeš správne.Je to vlastne napodobenina dunajského halászlé,ale tuším tam sa nepasíruje rybacie mäso tak som dal,len taký jednoduchší názov.Pozdravujem.
varecha.pravda.sk/recepty/halaszle-z-kapra/45881-recept.h...
veľmi chutné Halászlé a fantastický postup s krásnymi fotkami.
*****
Dakujem ti pekne.
Od takého skvelého kuchára ako si aj ty,by som rybaciu polievku ochutnal bez reptania a s radosťou.Určite býva skvelá.Ďakujem ti pekne,kamarát z ďaľekej krajiny.
Potešil si ma,že sa ti polievka páči.Ďakujem ti pekne.
Rybacie polievky su docela jednoducha zalezitost.
Ako spravne podotkol @radox1 staci k nim ryba, cibula,
mleta paprika a sol.Ci sa to bude potom pasirovat a ci bude zaklad jedla leco to si uz musi vybrat osoba ktora to bude konzumovat.Ja osobne bez, leca aby som intenzivne citil chut rybacieho masa.Dakujem ti pekne.
Nemas co dakovat.To ja sa ti musim podakovat za pristavenie sa pri mojom recepte.
D a k u j e m