Rybacia polievka fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 19. mája 2015
Rybacia polievka (fotorecept)
Foto: mesiar50

Poznám recepty rôznych rybacích polievok,ale príprava tejto mojej je naozaj jednoduchá. Všetky suroviny obsiahnuté v nej sa pripravujú,len varením.

Suroviny

1000 g (hlboko zmrazený 1/2 ryby)
Koreniny a zelenina:
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
 len veľmi málo, resp. podľa chuti
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu dobre umyjeme a zbavíme ju ešte šupín ktoré na nej ostali.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dobre umytého kapra som posekal na kúsky.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bok kapra a ešte dva krajšie kúsky si odložíme do chladničky.Budeme ich variť,len ku koncu varenia tejto polievky..Ostatné posekané mäso nám poslúži ako vývar z ryby.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posekáme si aj paradajku.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej si posekáme zelenú štipľavú papriku.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľku si posekáme tiež na malé kocky.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso z ryby,na kocky pokrájanú cibuľu,zelenú štipľavú papriku a posekanú paradajku dáme do hrnca.Na tieto suroviny nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky.K dielu pridáme soľ podľa vašej chuti a mleté čierne korenie.Zmes zeleniny a ryby podlejeme primerane vodou,ale iba toľkou aby nám mäso nevyčnievalo von z vývaru.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravujúce sa jedlo zakryjeme pokrievkou a varíme zhruba hodinu.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rybacie mäso po uvarení zbavíme väčších kostí.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ďalej uvarené rybacie mäso prepasírujeme cez sitko.Sitko som použil s väčšími dierkami.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zopár kostičiek sa mi prešmyklo cez sitko a tie som potom z misky vybral.Sledovať musíme aj spodok sitka či sa nám cezeň nepretláčajú drobné kosti z ryby.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Uvarenú zeleninu z vývaru si tiež musíme prepasírovať.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Do tohto zeleninového vývaru potom pridáme prepasírované mäso z ryby.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pokračujeme pridaním mäsa ktoré sme mali odložené doposiaľ v chladničke. Tieto štyri kúsky mäsa budeme variť,len 8-10 minút.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Zhruba po desiatich minútach sú kúsky ryby už uvarené a vyberieme ich na tanier. Do vývaru ešte nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky a dielo povaríme zo päť minút a potom ho zo sporáka zložíme.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    A nakoniec,keď treba tak vývar z ryby ešte posolíme prípadne okoreníme.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Dnešnej mojej milej návšteve som rybaciu polievku podával s mrveničkou a aj s chlebom.Kto ako si želal.Priatelia,želám vám pekný zvyšok dňa.

    Rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 17
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Polievky, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
S chuťou by som si prisadla. Polievka vyzerá veľmi chutná. Len kedy všetky tie dobroty postíham a o.i. sú aj isté zdravotné obmedzenia :-( Ďakujem.