Rybacia polievka (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Poznám recepty rôznych rybacích polievok,ale príprava tejto mojej je naozaj jednoduchá. Všetky suroviny obsiahnuté v nej sa pripravujú,len varením.

Suroviny

Postup

  1. Rybu dobre umyjeme a zbavíme ju ešte šupín ktoré na nej ostali.
  2. Dobre umytého kapra som posekal na kúsky.
  3. Bok kapra a ešte dva krajšie kúsky si odložíme do chladničky.Budeme ich variť,len ku koncu varenia tejto polievky..Ostatné posekané mäso nám poslúži ako vývar z ryby.
  4. Posekáme si aj paradajku.
  5. Ďalej si posekáme zelenú štipľavú papriku.
  6. Cibuľku si posekáme tiež na malé kocky.
  7. Mäso z ryby,na kocky pokrájanú cibuľu,zelenú štipľavú papriku a posekanú paradajku dáme do hrnca.Na tieto suroviny nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky.K dielu pridáme soľ podľa vašej chuti a mleté čierne korenie.Zmes zeleniny a ryby podlejeme primerane vodou,ale iba toľkou aby nám mäso nevyčnievalo von z vývaru.
  8. Pripravujúce sa jedlo zakryjeme pokrievkou a varíme zhruba hodinu.
  9. Rybacie mäso po uvarení zbavíme väčších kostí.
  10. Ďalej uvarené rybacie mäso prepasírujeme cez sitko.Sitko som použil s väčšími dierkami.
  11. Zopár kostičiek sa mi prešmyklo cez sitko a tie som potom z misky vybral.Sledovať musíme aj spodok sitka či sa nám cezeň nepretláčajú drobné kosti z ryby.
  12. Uvarenú zeleninu z vývaru si tiež musíme prepasírovať.
  13. Do tohto zeleninového vývaru potom pridáme prepasírované mäso z ryby.
  14. Pokračujeme pridaním mäsa ktoré sme mali odložené doposiaľ v chladničke. Tieto štyri kúsky mäsa budeme variť,len 8-10 minút.
  15. Zhruba po desiatich minútach sú kúsky ryby už uvarené a vyberieme ich na tanier. Do vývaru ešte nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky a dielo povaríme zo päť minút a potom ho zo sporáka zložíme.
  16. A nakoniec,keď treba tak vývar z ryby ešte posolíme prípadne okoreníme.
  17. Dnešnej mojej milej návšteve som rybaciu polievku podával s mrveničkou a aj s chlebom.Kto ako si želal.Priatelia,želám vám pekný zvyšok dňa.