Rybacia polievka (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Poznám recepty rôznych rybacích polievok,ale príprava tejto mojej je
naozaj jednoduchá.
Všetky suroviny obsiahnuté v nej sa pripravujú,len varením.
Postup
- Rybu dobre umyjeme a zbavíme ju ešte šupín ktoré na nej ostali.
- Dobre umytého kapra som posekal na kúsky.
- Bok kapra a ešte dva krajšie kúsky si odložíme do chladničky.Budeme ich variť,len ku koncu varenia tejto polievky..Ostatné posekané mäso nám poslúži ako vývar z ryby.
- Posekáme si aj paradajku.
- Ďalej si posekáme zelenú štipľavú papriku.
- Cibuľku si posekáme tiež na malé kocky.
- Mäso z ryby,na kocky pokrájanú cibuľu,zelenú štipľavú papriku a posekanú paradajku dáme do hrnca.Na tieto suroviny nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky.K dielu pridáme
soľ podľa vašej chuti a mleté čierne korenie.Zmes zeleniny a ryby podlejeme primerane vodou,ale iba toľkou aby nám mäso nevyčnievalo von z vývaru.
- Pripravujúce sa jedlo zakryjeme pokrievkou a varíme zhruba hodinu.
- Rybacie mäso po uvarení zbavíme väčších kostí.
- Ďalej uvarené rybacie mäso prepasírujeme cez sitko.Sitko som použil s väčšími dierkami.
- Zopár kostičiek sa mi prešmyklo cez sitko a tie som potom z misky vybral.Sledovať musíme aj spodok sitka či sa nám cezeň nepretláčajú drobné kosti z ryby.
- Uvarenú zeleninu z vývaru si tiež musíme prepasírovať.
- Do tohto zeleninového vývaru potom pridáme prepasírované mäso z ryby.
- Pokračujeme pridaním mäsa ktoré sme mali odložené doposiaľ v chladničke.
Tieto štyri kúsky mäsa budeme variť,len 8-10 minút.
- Zhruba po desiatich minútach sú kúsky ryby už uvarené a vyberieme ich na tanier.
Do vývaru ešte nasypeme 1 PL mletej sladkej papriky a dielo povaríme zo päť minút a
potom ho zo sporáka zložíme.
- A nakoniec,keď treba tak vývar z ryby ešte posolíme prípadne okoreníme.
- Dnešnej mojej milej návšteve som rybaciu polievku podával s mrveničkou a aj s chlebom.Kto ako si želal.Priatelia,želám vám pekný zvyšok dňa.