Rybací paprikáš
Autor receptu: kecemis
Na Slovensku som pouzival kapra alebo sumca, ale da sa pouzit i ina ryba. Ja som pouzil lososa tentokrat. Tento recept mam od svojej mamicky, ktora nam ho robila vzdy ked sme mali cerstvu rybu.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybu som zbavil koze a nakrajal na kocky priblizne 2x2cm, posolil som ju a nehal postat priblizne 1/2 hodiny. Medzicasom som si pripravil suroviny,ktore budem potrebovat. Cibulu som nasekal na drobno, ako aj papriku (ja som pouzil len zelenu), paradajky pokrajam na drobnejsie kusky a aj cukinu. Kto ma domace leco moze ho kludne pouzit.
- Na rozohriatom oleji orestujeme pripravenu na drobno nakrajanu cibulu.
- Pridam nakrajanu papriku, paradajky a cuketu. dobre premiesam a neham dusit asi 5 min, potom to posypem mletou cervenou paprikou a neham to podusit este 3-4 minuty, kym cuketa trochu nezmekne.
- Pridam paprikovu pastu a dobre premniesam.
- Neham to varit na strednom stupni priblizne 4-5 minut za obcasneho pomiesania.
- Do takto pripravenej omacky dam nakrajanu rybku, podlejem teplou vodou, priblizne 100ml, alebo podla potreby a povarime niekolko minut, tak aby sa jednotlive rybacie lupene uz uz mali odlupovat od seba, ale stale pritom kocky ryby drzia pokope. Nakoniec podla chute dame sol a korenie.
Podavam podla chute s cestovinou, ryzou, alebo ako ja v tomto pripade s knedlou. Chuti vyborne aj s chlebom, alebo pecivom. Dobru chut.