Ruské pirogi fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 14. júna 2013
Ruské pirogi (fotorecept)
Foto: frezia68

Tieto hrátky s kysnutým cestom ma zaujali a pri fotení v najlepšom sa mi vybil foťák,čo už ? Cesto kyslo,tak som dokončila,ako sa dalo.Inšpirácia Zobraziť celý popisTieto hrátky s kysnutým cestom ma zaujali a pri fotení v najlepšom sa mi vybil foťák,čo už ? Cesto kyslo,tak som dokončila,ako sa dalo.Inšpirácia na ruskom internete,ale nesúťažím,len pridávam ako inšpiráciu a preto neuvádzam množstvá ingrediencií. Možná niekoho zaujme ?

60 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

podľa seba
 (práškový)
 na potretie
 na potretie




Postup

  1. 1

    Kysnuté cesto som robila asi zo 600 g múky a neuvádzam postup,lebo každý vie.Ja dávam do cesta aj maslo a jogurt,aby cesto bolo mäkké.Takže,vyvaľkáme 4 kruhy a postupne ich ukladáme na seba.Potierame maslom,posypeme krupicovým cukrom a škoricou.

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takže máme kruhy na sebe a teraz ideme krájať...

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prehneme...

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    každý trojuholník cesta a každý narežeme smerom do stredu,vytočíme, až vznikne takýto " kvet ",ktorý natrieme vajíčkom,necháme podkysnúť a pečieme.

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto vyzerá po upečení.Pocukrujeme a hotovo.

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďaľší kvet bol slnečnica.Lupene som postupne prehla.....

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    urobila makovú buchtu,rozvaľkala a vyplnila stred.Natrela rozšľahaným vajíčkom,nechala ešte podkysnúť a upiekla.

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Makovník ináč.... makovník som zrolovala,jeden okraj odrezala-to bude do stredu.Potom som ho stočila do kruhu,spoj zlepila a okraje narezala nožnicami.Natrela vajíčkom,nechala podkysnúť a upiekla.

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posledná inšpirácia,kde mi už foťák nefungoval,len na základné cesto.Polovicu som natrela makom,preložila,povaľkala a krájala úzke,asi 2-3 cm pásiky z hora nadol,ktoré som otáčala a stáčala do kruhu.

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A to je výsledný produkt.Niekedy oceníme nie len dobrú chuť,ale aj zaujímavý tvar.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !

    Ruské pirogi (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ariela6
krasny vytvor radost pozriet to si šikovnica ja sa na take dačo neodvažim neviem ako by to dopadlo
sracz
... ja o "fajnotkovej" chuti Tvojho majstrovského diela, milá @frezia68 vôbec nepochybujem, ale zodpovedne prehlasujem, že tentoraz si na svoje prišli zvlášť oči (aj keď 3,5 dioptriove)!
lola
nadhera,klobuk dolu,ja som rada,ze pri tych mojich nezbednickoch obcas nieco niekedy upeciem,ale toto je zatial nad moje sily(-:
radost
@frezia68
vdaka za sladký ranný hlavolam..
niekto umí-druhý čumí /ja/..vyskúšala bych aj hned..len-zakázané mám to jesť..ale-zakázané najviac chutí...:-)
čo narobím..hriešny človek som..aj budem..kým tu budem..
želám pekný deň..:-)
klarushka
majstrovské dielo, nádhera a predpokladám že aj super chuť, je to skutočne super!
mracik9
kráááásne a určite aj fantastické,šikulka :))
palokuchki
@frezia68 , pekne si sa vyhrala s tym cestom. Vyborna inspiracia pre nas vsetkych. A preco nesutazis? Tento recept je na to urcite vhodny.
redakcia
@palokuchki možno si ľudia nevšimli, že je tam zaškrtávatko na zaradenie do súťaže. asi ho nejak zvýrazníme :)
lusinkab
Tak toto je teda nadherne skoda tych bateriek :-( ale aj tak si to pekne popisala a tie skrucania a tvarovanie sa mi velmi paci takze KK lebo urcite sa to vyuzije. Inaksie k tym baterkam ja som si pred 6 rokmi kupila nabijacku aj s 2 baterkami VARTA so specialnym nabijanim za 5 minut. 6 rokov a a este ani raz som nekupovala baterky stale frcim na tych istych :-)
lusinkab
... malo byt za 15 minut ... 1 mi pocitac akosi nezobral :-)
angast
parádne si sa s tým pohrala. Obdivujem ťa.
mariamka
tak toto je telenovela par excellance , ja som to citala a tesila sa, s kazdym dielom jak to dopadne, ste majster-kuchar mila @frezia :)
používateľ nemá avatar
wal
wal
kde nájdem "zaškrtávatko" na zaradenie do súťaže?
lusinkab


no ja mam tento ale teraz uz maju aj na 4 baterky. Ked som bola naposledy na slovensku tak som ho videla v datarte (aspon tak myslim sa vola ten obchod)
frezia68
@wal :ak pridávaš recept a uvádzaš (zaškrtávaš) aké jedlo,aká kuchyňa,aká príprava......tak je tam aj súťaž mesiaca a ak chceš,zaškrtneš.
frezia68
@palokuchki :nechcelo sa mi pridávať presne miery použitých ingrediencií , robím od oka a aj tak ma redakcia upozornila,že treba doplniť.....a teraz ak opravím ,či doplním recept,tak ostane "ukrytý",kým redakcia neskontroluje,takže už nebudem komplikovať,ale ďakujem za komentár :-)
luss44
nádherné výtvory si napiekla, rada robím s kysnutým cestom ale pred Tebou klobúk dolu :)
babkamt
Rada pečiem z kysnutého cesta . Ďakujem za inšpiráciu .
manya
nádhera, ukladám, niečo aj vyskúšam.
sracz
... začal som Ditka moja, milá @frezia68 "dňeška parafinovaňe od zadku" teda s Tvojim #2, tvarohovníky, makohovníky, orechovníky, ba aj ostatné, majú u mňa "furt zelenú" teda po "hasbohňácky" na voľno! Žeby sa Ti podarilo mňa "starého capa" ukecať? Nuž čo nie je, môže byť, nemožné na počkanie, zázraky do troch dní!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia