Ruské pirogi (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Tieto hrátky s kysnutým cestom ma zaujali a pri fotení v najlepšom sa mi vybil foťák,čo
už ?
Cesto kyslo,tak som dokončila,ako sa dalo.Inšpirácia na ruskom internete,ale
nesúťažím,len
pridávam ako inšpiráciu a preto neuvádzam množstvá ingrediencií. Možná niekoho
zaujme ?
60 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Kysnuté cesto som robila asi zo 600 g múky a neuvádzam postup,lebo každý vie.Ja dávam do cesta aj maslo a jogurt,aby cesto bolo mäkké.Takže,vyvaľkáme 4 kruhy a postupne ich ukladáme na seba.Potierame maslom,posypeme krupicovým cukrom a škoricou.
- Takže máme kruhy na sebe a teraz ideme krájať...
- prehneme...
- každý trojuholník cesta a každý narežeme smerom do stredu,vytočíme, až vznikne takýto " kvet ",ktorý natrieme vajíčkom,necháme podkysnúť a pečieme.
- A takto vyzerá po upečení.Pocukrujeme a hotovo.
- Ďaľší kvet bol slnečnica.Lupene som postupne prehla.....
- urobila makovú buchtu,rozvaľkala a vyplnila stred.Natrela rozšľahaným vajíčkom,nechala ešte podkysnúť a upiekla.
- Makovník ináč.... makovník som zrolovala,jeden okraj odrezala-to bude do stredu.Potom som ho stočila do kruhu,spoj zlepila a okraje narezala nožnicami.Natrela vajíčkom,nechala podkysnúť a upiekla.
- Posledná inšpirácia,kde mi už foťák nefungoval,len na základné cesto.Polovicu som natrela makom,preložila,povaľkala a krájala úzke,asi 2-3 cm pásiky z hora nadol,ktoré som otáčala a stáčala do kruhu.
- A to je výsledný produkt.Niekedy oceníme nie len dobrú chuť,ale aj zaujímavý tvar.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !