Ruské pirogi (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Tieto hrátky s kysnutým cestom ma zaujali a pri fotení v najlepšom sa mi vybil foťák,čo už ? Cesto kyslo,tak som dokončila,ako sa dalo.Inšpirácia na ruskom internete,ale nesúťažím,len pridávam ako inšpiráciu a preto neuvádzam množstvá ingrediencií. Možná niekoho zaujme ?

60 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Postup

  1. Kysnuté cesto som robila asi zo 600 g múky a neuvádzam postup,lebo každý vie.Ja dávam do cesta aj maslo a jogurt,aby cesto bolo mäkké.Takže,vyvaľkáme 4 kruhy a postupne ich ukladáme na seba.Potierame maslom,posypeme krupicovým cukrom a škoricou.
  2. Takže máme kruhy na sebe a teraz ideme krájať...
  3. prehneme...
  4. každý trojuholník cesta a každý narežeme smerom do stredu,vytočíme, až vznikne takýto " kvet ",ktorý natrieme vajíčkom,necháme podkysnúť a pečieme.
  5. A takto vyzerá po upečení.Pocukrujeme a hotovo.
  6. Ďaľší kvet bol slnečnica.Lupene som postupne prehla.....
  7. urobila makovú buchtu,rozvaľkala a vyplnila stred.Natrela rozšľahaným vajíčkom,nechala ešte podkysnúť a upiekla.
  8. Makovník ináč.... makovník som zrolovala,jeden okraj odrezala-to bude do stredu.Potom som ho stočila do kruhu,spoj zlepila a okraje narezala nožnicami.Natrela vajíčkom,nechala podkysnúť a upiekla.
  9. Posledná inšpirácia,kde mi už foťák nefungoval,len na základné cesto.Polovicu som natrela makom,preložila,povaľkala a krájala úzke,asi 2-3 cm pásiky z hora nadol,ktoré som otáčala a stáčala do kruhu.
  10. A to je výsledný produkt.Niekedy oceníme nie len dobrú chuť,ale aj zaujímavý tvar.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !