Rumové kokosové guľky

miamia - fotkamiamia, 17. decembra 2012
Rumové kokosové guľky
Foto: miamia

Klasický nepečený a rýchly recept z edície "Babiččino vánoční cukroví", ktorý mám od jednej šikovnej pani z mojej roboty. :) Pridala som navyše rum a drvené piškóty...

30 ks
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

80 g (alebo maslo)
240 g
100 g
50 g
2 ks
3/4 PL (um)
podľa potreby drvené
 na obaľovanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme ostatné suroviny a zapracujeme.

  2. 2

    Podľa potreby zahustíme drvenými piškótami na hustejšiu hmotu (ak sú väčšie vajíčka).

  3. 3

    Formujeme vlhkými rukami a obaľujeme v miske so strúhaným kokosom. U mňa obaľoval synátor, tak majú taký chlapský tvar! :D Nech vám chutia...

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu

dorisa
takéto rýchle a hlavne nepečené zbožňujem...miniem všetko, čom mi poostávalo
zdenula
Presne podľa tohto receptíku robíme aj my! :-) Úžasné sú tie guľky, ukladám, keďže ten recept milujem. :-)
miamia
som rada, že sa vám páčia...musela som ich schovať, každý chcel doma koštovať...skoro mi ich pojedli.... :D
murinova
aj môj muž ich zbožňuje, ale ja ich plnim višnou vopred namočenou v rume, skuste
miamia
@murinova akurat dnes rano mi niečo podobné odporučila aj naša pani upratovačka v práci... :) ona zvykne višne namočiť do rumu a potom posekať do cesta...musím vyskúšať...vďaka za nápad :)
stania8
A musia sa tam davat tie piskoty? :( som v *Nemecku a uz nemam kde zohnat zajtra by som chcela piect....poradte....:(
miamia
@stania8 piškóty sú len na zahustenie, ak by sa ti cesto príliš lepilo...dajú sa nahradiť prisypaním kokosu, resp. podrvením ľubovoľných suchších keksov, čo máš doma... dnes som guľky dorábala a piškóty som nemala. tak som nahradila bielko lyžicou džemu...a čistý rum som vymenila za posekané hrozienka, cez noc namočené v rume, celé to bolo tým pádom trošku suchšie a piškótam som sa vyhla :) kľudne improvizuj, podľa toho, čo máš doma...napríklad aj pomleté orechy ti zahustia,ak treba a pod... :)
klaudia
uplne uzasne robila som ich 2krat strasne mi chutili :)
miamia
@klaudia , to som rada, ze chutia...ja som ich medzitym robila druhykrat so steviovym cukrom, ma o polovicu menej kalorii ...uz som si musela vstupit do svedomia! :D
diana13
super recet :) gulky su vyborne :) ja som piskoty nahradila orechami,tak ich mam rumovo - kokosovo - orechove. len taka mala otazka ze ci to bielko tam nieje problem ked budem mat gulky aj mesiac odlozene? dakujem
altyn
@diana13 podla mna je to problem! Ja robim gulky bez vajec a mozu stat aj mesiace ak su vo vlhkom prostredi, napr. na balkone. Staci maslo, (zivocisne), BB puding, cukor podla chuti, stavu z visni. Vsetko! Vypracujem nie moc lepive cesto a obalim nim tie visne. Celok obalim v kokose. Nehrozi ziadna salmoneloza a vydrzia do ziedenia. :-))) @miamia sorry, ale tvoj rcp je na dost rychlu koonzumaciu a s rizikom.:-(
altyn
Oprava: ma byt: " do zjedenia" :-)))
altyn
Jaaaj a zabudol som samozrejme na rum!!! Do cesta a stava z visni podla potreby. Pardon:-)))
diana13
dakujem :) aj som si myslela,ale radsej sa opytam :)
brcko
Gulky robim hlavne na vianoce zo vsetkeho co mi zostane.Vsetky odrezky z rezov ak mi ostala plnka, cokolada.Ked je masa riedka pridam orechy alebo piskoty,ked tuha pridam rum.