Rukolový šalát s kuracími prsiami

Autor receptu: zasazuza

Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a pritom veľmi rafinovaná. Priznám sa, že som dlho hľadala tie správne ingrediencie, pretože rukola je veľmi špecifická. Ale výsledok stojí zato.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia ponecháme vcelku a zo všetkýh strán potrieme zmesou uvedených ingrediencií. Necháme chvíľu postáť.
  2. Rukolu umyjeme, pridáme pokrájané cherry paradajky na štvrťky, olivy na polovice, sušené paradjky na kocky a posekané orechy. Pridáme kapary, olej zo sušených paradajok a balsamico. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pokiaľ pripravíme mäso, necháme odležať.
  3. Gril, alebo titanovú panvicu necháme rozhorúčiť, potrieme trochou oleja a prudko opečieme kuracie prsia. Pridáme marinádu, ktorá nám zostala a opekáme zo všetkých strán tak, aby sa vytvorila na prsiach krusta.
  4. Prsia vyberieme a pokrájame na tenké plátky, ktoré vejárovito rozložíme na tanier. Šalát posypeme parmezánom, premiešame a uložíme k mäsu. Dekorujeme trochou balsamico creme. Podľa chuti podávame s opečeným toastom.