Rukolový šalát s kuracími prsiami
Autor receptu: zasazuza
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a pritom veľmi rafinovaná. Priznám sa, že som dlho hľadala tie správne ingrediencie, pretože rukola je veľmi špecifická. Ale výsledok stojí zato.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia ponecháme vcelku a zo všetkýh strán potrieme zmesou uvedených ingrediencií. Necháme chvíľu postáť.
- Rukolu umyjeme, pridáme pokrájané cherry paradajky na štvrťky, olivy na polovice, sušené paradjky na kocky a posekané orechy. Pridáme kapary, olej zo sušených paradajok a balsamico. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pokiaľ pripravíme mäso, necháme odležať.
- Gril, alebo titanovú panvicu necháme rozhorúčiť, potrieme trochou oleja a prudko opečieme kuracie prsia. Pridáme marinádu, ktorá nám zostala a opekáme zo všetkých strán tak, aby sa vytvorila na prsiach krusta.
- Prsia vyberieme a pokrájame na tenké plátky, ktoré vejárovito rozložíme na tanier. Šalát posypeme parmezánom, premiešame a uložíme k mäsu. Dekorujeme trochou balsamico creme.
Podľa chuti podávame s opečeným toastom.