Foto: diabambulka
:-)
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto : Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme pomleté orechy a strúhanku spolu s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C 20 minút. Vychladnutý plát pokvapkáme likérom a potrieme džemom. Banány pokrájame na kolieska, poukladáme na džem a na záver potrieme celý koláčik čokoládovou šľahačkou.
- 2
Čokoládová šľahačka : Smotanu na šľahanie s polámanou čokoládou za stáleho miešaniakrátko povaríme ( 1-2 minúty) 24 hodín pred použitím. Po vychladnutí vložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme.
- 3
Tip : Množstvo surovín v recepte na tento koláčik je na malý plech, alebo do tortovej formy. Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu