Rožky s lekvárom na Baldovskej (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Na Baldovskej vode som vyrastala.Pijeme jú stále ,ale aj varíme sňou.Teraz som urobila rohlíky,niekedy zapravím na koláč,alebo urobím palacinky.A aj káva je z nej výborna,atd.

15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravim si suroviny,
  2. z múky,masla,soľ a vody urobím cesto.Nechám ho aspoň cez noc v chlade stáť.(Ja som hned nemohla robiť,tak stálo dlhšie).Môže aj 1 deň.
  3. Potom som cesto na doske ešte prehnietla,rozvaľkala, pokrajala na štvorce,na každy som dala lekvar, stočila a sformovala na rohlík.
  4. Na pomastenom plechu som potrela rozšľahaným vajíčkom.
  5. Upečené kto chce môže pocukrovať.Ja som ich necukrila.Vyzerajú a aj chutia ako lístkové cesto.