Rosty
Autor receptu: tetadena
Tento receptík je strašne jednoduchučký, ale keď som ho povedala viacerým kolegyniam
netušili o čom hovorím, tak ho ponúkam ako alternatívu veľmi jednoduchej večere, alebo
prílohy k jedlu. U nás je obľúbený ako večera, keď nestihnem nákup. Moji chlapci /manžel a
dvaja synovia/ ho milujú, pretože každému to dochutím troška inak.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Olúpané zemiaky nastrúhame na hrubo, mierne osolíme. Aby pustili vodu. Dáme si rozohriať dostatok oleja na panvičku. Dostatok je toľko, aby ste mali poliate dno. V rukách poriadne vytlačte všetku vodu a hoďte na panvičku. Obracačkou poriadne popritláčajte na dno - aby sa vám placka nerozpadla.
- Opatrne obrátime, keď sa zdá, že je to chrumkavé. Nič sa nedeje ak sa rozpadne, jednoducho ju treba popritláčať a drží dohromady.
- Dôležité je aby ste to mali pekne chrumkavučké a prepečené. Tento recept je základný - môžete ho po otočení posypať syrom, šunkou alebo naň rozprsknúť vajíčko. Tak to robím synom - syr, šunka a kečup. Manžel preferuje čistú placku a k tomu tatarskú s cesnakom. Ja si k tomu robím zeleninový šalátik. Dúfam, že vám pochutí.