Rosty

Autor receptu: tetadena

Tento receptík je strašne jednoduchučký, ale keď som ho povedala viacerým kolegyniam netušili o čom hovorím, tak ho ponúkam ako alternatívu veľmi jednoduchej večere, alebo prílohy k jedlu. U nás je obľúbený ako večera, keď nestihnem nákup. Moji chlapci /manžel a dvaja synovia/ ho milujú, pretože každému to dochutím troška inak.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Olúpané zemiaky nastrúhame na hrubo, mierne osolíme. Aby pustili vodu. Dáme si rozohriať dostatok oleja na panvičku. Dostatok je toľko, aby ste mali poliate dno. V rukách poriadne vytlačte všetku vodu a hoďte na panvičku. Obracačkou poriadne popritláčajte na dno - aby sa vám placka nerozpadla.
  2. Opatrne obrátime, keď sa zdá, že je to chrumkavé. Nič sa nedeje ak sa rozpadne, jednoducho ju treba popritláčať a drží dohromady.
  3. Dôležité je aby ste to mali pekne chrumkavučké a prepečené. Tento recept je základný - môžete ho po otočení posypať syrom, šunkou alebo naň rozprsknúť vajíčko. Tak to robím synom - syr, šunka a kečup. Manžel preferuje čistú placku a k tomu tatarskú s cesnakom. Ja si k tomu robím zeleninový šalátik. Dúfam, že vám pochutí.