Rolky zo sviečkovice s Ajvarom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú zmes vytvorenú z tých najlepších potravín.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
  2. Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme dostali jeden veľký plátok. Posypeme Podravka ochucovadlom, zľahka okoreníme a poriadne votrieme do mäsa. Potrieme Ajvarom Podravka a poukladáme najprv vrstvu plátkov šunky, potom salámy a nakoniec syra.
  3. Mäso opatrne zrolujeme do rolády a poriadne upevníme kuchynskou niťou.
  4. Po každých 2,5 - 3 cm pichneme do rolády špajdľu na to, aby ste spevnili roládu. Niť dáme preč a roládu nakrájame pomedzi zapichnuté špajdle tak, aby sme dostali rolky.
  5. Takto pripravené rolky opečieme na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici. Grilujeme ich dovtedy, kým nedostanú peknú zlatistú farbu.
  6. Podávame teplé s prílohou podľa vášho výberu a chuti. Odporúčame kuskus so zeleninou.