Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú zmes vytvorenú z tých
najlepších potravín.
Postup
- Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
- Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme dostali jeden veľký plátok. Posypeme vegetou, zľahka okoreníme a poriadne votrieme do mäsa. Potrieme Ajvarom a poukladáme najprv vrstvu plátkov šunky, potom salámy a nakoniec syra.
- Mäso opatrne zrolujeme do rolády a poriadne upevníme kuchynskou niťou.
- Po každých 2,5 - 3 cm pichneme do rolády špajdľu na to, aby ste spevnili roládu. Niť dáme preč a roládu nakrájame pomedzi zapichnuté špajdle tak, aby sme dostali rolky.
- Takto pripravené rolky opečieme na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici. Grilujeme ich dovtedy, kým nedostanú peknú zlatistú farbu.
- Podávame teplé s prílohou podľa vášho výberu a chuti. Odporúčame kuskus so zeleninou.