Roláda-celiatická (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Roláda je rýchly a dobrý koláčik tak som skúsila urobiť aj celiatický a myslím že úspešne:-)

18
porcií
90 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Postup

  1. Odvážime si múku a cukor a pripravíme ostatné ingrediencie
  2. urobíme sneh z bielkov a vyšľaháme žltka s cukrom do peny
  3. múku zmiešame s kakaom a pridáme k žľtkovej pene a jemne zamiešame a postupne primiešavame sneh ale už len ručným šlahačom
  4. hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 220st asi 8 minút aby plát nezoschol a nelámal sa pri rolovaní
  5. upečene cesto preklopíme na utierku a stiahneme papier na pečenie
  6. pomocou utierky ešte horúci plát zrolujeme a necháme vychladnúť
  7. urobíme si plnku z mlieka ,zlateho klasu a cukru uvaríme kašu a necháme vychladnúť.pridáme maslo a mixujeme do peny pred dokončením primiešame ešte kakao a došľahame.
  8. vychladnute cesto rozložíme a naplníme kakaovým krémom a zrolujeme do rolády
  9. roládu preložíme na papier, potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky
  10. urobíme si polevu z cery a čokolády a polejeme roládu a dáme stuhnúť.
  11. Po stuhnutí krájame .Dobrú chuť!