Roláda-celiatická (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Roláda je rýchly a dobrý koláčik tak som skúsila urobiť aj celiatický a myslím že úspešne:-)
18 porcií |
90 minút príprava |
8 minút na 220 °C |
Postup
- Odvážime si múku a cukor a pripravíme ostatné ingrediencie
- urobíme sneh z bielkov a vyšľaháme žltka s cukrom do peny
- múku zmiešame s kakaom a pridáme k žľtkovej pene a jemne zamiešame a postupne primiešavame sneh ale už len ručným šlahačom
- hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 220st asi 8 minút aby plát nezoschol a nelámal sa pri rolovaní
- upečene cesto preklopíme na utierku a stiahneme papier na pečenie
- pomocou utierky ešte horúci plát zrolujeme a necháme vychladnúť
- urobíme si plnku z mlieka ,zlateho klasu a cukru uvaríme kašu a necháme vychladnúť.pridáme maslo a mixujeme do peny pred dokončením primiešame ešte kakao a došľahame.
- vychladnute cesto rozložíme a naplníme kakaovým krémom a zrolujeme do rolády
- roládu preložíme na papier, potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky
- urobíme si polevu z cery a čokolády a polejeme roládu a dáme stuhnúť.
- Po stuhnutí krájame .Dobrú chuť!