Foto: pampuska92
Keďže je práve sezóna tohto ovocia, vyskúšala som recept, ktorý som našla v českom časopise POŠLI RECEPT!
Postup
-
1
V miske si vyšľaháme mlieko s vajíčkami, prilejeme olej, vmiešame cukor, múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor.
- 2
Vznikne nám redšie cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao, poriadne rozmiešame, nalejeme na menší plech s vyšším okrajom a pečieme asi 10-20 minút v rúre predhriatej na 165 ºC.
- 3
Keď tmavé cesto stuhne v rúre natoľko, že sa do neho nepreboria prsty, vytiahneme plech z rúry, posypeme ho ríbezľami.
- 4
Zalejeme svetlou časťou cesta a pečieme ďalej približne 40-50 minút.
- 5
Koláč je hotový :)
- 2
Diskusia k receptu