Foto: salinka
Varecha ponúka veľa ríbezľových koláčov, ale tento som nenašla. Jednoduchý a veľmi chutný.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15+10 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetko potrebné. Zabudla som strúhanku, ktorá je dôležitá.
-
2
Maslo, cukor, múku, žĺtky a pomleté orechy spolu vypracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.
-
3
Cesto vyvaľkáme, uložíme na plech a dáme do bledohneda zapiecť. Asi 15 min.
-
4
Na zapečené cesto rozsypeme tri PL stúhanky. Je to dôležité, aby nám cesto "nezmoklo". Navrstvíme ríbezle.
-
5
Zo 6-tich bielkov vyšľaháme sneh, postupne pridávame práškový cukor. Natrieme na koláč a dáme dopiecť.
Diskusia k receptu