Ríbezľové osvieženie

Autor receptu: olinecka

Piekla som pre ,mojich doma a aká by to bola nedeľa bez mučnika.Je to rychly recept a vynikajúci.

14-16
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajca a cukor vyšľahame dopenista potom pridame olej,mlieko a nakoniec muku.Z ľahka premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy ktoru sme si vystlali papierom na pečenie a boky sme vymastili a vysypali mukou.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 stupňov 25-30 minut.
  2. Tvaroh a kyslu smotanu dame do misy pridame vanilkovy cukor a premiešame.Vychladnuty korpus prekrajeme na polovicu a dame dole papier.Jeden plat natrieme ľubovolnym lekvarom džemom a nanesieme si polovicu tvarohoveho kremu .Dame ďalši plat na,ktory nanesieme zbytok krému.Posypeme v strede ribezľami a na kraje dame ozdobne cukríky.
  3. Urobime želatinu podľa navodu /nevarime /.Dame si späť tortovu formu ,aby sme mali vyvyšene boky a lyžicou polejeme cely koláč. Dame do chladničky najlepšie na noc.Prajem dobrú chuť.!!!!