Ríbezľové osvieženie
Autor receptu: olinecka
Piekla som pre ,mojich doma a aká by to bola nedeľa bez mučnika.Je to rychly recept a vynikajúci.
14-16 porcií |
40 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Vajca a cukor vyšľahame dopenista potom pridame olej,mlieko a nakoniec muku.Z ľahka premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy ktoru sme si vystlali papierom na pečenie a boky sme vymastili a vysypali mukou.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 stupňov 25-30 minut.
- Tvaroh a kyslu smotanu dame do misy pridame vanilkovy cukor a premiešame.Vychladnuty korpus prekrajeme na polovicu a dame dole papier.Jeden plat natrieme ľubovolnym lekvarom džemom a nanesieme si polovicu tvarohoveho kremu .Dame ďalši plat na,ktory nanesieme zbytok krému.Posypeme v strede ribezľami a na kraje dame ozdobne cukríky.
- Urobime želatinu podľa navodu /nevarime /.Dame si späť tortovu formu ,aby sme mali vyvyšene boky a lyžicou polejeme cely koláč. Dame do chladničky najlepšie na noc.Prajem dobrú chuť.!!!!