Ríbezľová roláda
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
1 bal |
|
100 g |
|
1 bal |
|
Na náplň: | |
250 ml |
|
1 bal |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
250 g |
|
Na ozdobenie: | |
1/2 bal |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút
- 2
Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
- 4
Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky.
- 5
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.
- 6
TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu