Ríbezľová roláda

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 3. augusta 2013
Ríbezľová roláda
Foto: droetker

Komerčný recept

20
porcií
25 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
4 ks
120 g
1 bal
100 g
1 bal
Na náplň:
250 ml
1 bal
100 ml
200 ml
250 g
Na ozdobenie:
1/2 bal
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 200 °C
    Teplovzdušná rúra: 180 °C
    Plynová rúra: stupeň 4

    Doba pečenia: asi 12 minút

  2. 2

    Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.

  4. 4

    Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky.

  5. 5

    Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.

  6. 6

    TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Komerčné tagy, Dr. Oetker

Diskusia k receptu

frezia
Velmi pekna a jednoducha rolada,ukladam a vyskusam.
marika21
V lete mi dozrejú ríbezle určite vyskúšam upiecť roládu.