Ríbezľová roláda
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
20 porcií |
25 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 200 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 180 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 4
<br /><br />
Doba pečenia: asi 12 minút
- Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
- Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky.
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.
- TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.
|