Ríbezľová omáčka (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Váhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká neskutočná dobrota (a nielen pre deti) a vo vyhľadávači nie je, tak pridávam. Ja ju musím pripravovať v hlbokom utajení, lebo by sa rýchlo zjedla sólo, doslova mi ju kradnú pod rukami.
Postup
- Tento recept bol súčasťou receptu na kokosový puding, taký, čo sa pripravuje vo vodnom kúpeli. Puding sa mi nepáčil, bol ťažký, ale omáčka - tá píše. Môže sa použiť k rôznym dezertom, napr. palacinkám, pudingovým, či zmrzlinovým pohárom. Ja som ju použila na lievančeky od @Kia12 http://varecha.pravda.sk/recepty/lievanceky-z-kyslej-smotany-p/17201-recept.html, ktoré sú fakt výborné a majú aj tú výhodu, že pri nich zužitkujem zvyšné bielky.
Ak máte zamrazené ríbezle, tak si ju môžete spraviť aj mimo sezóny. Ríbezle odšťavíme.
- Ja som si pri spracovaní úrody nadávkovla šťavu z 250 g ríbezlí do malých pohárkov a mám ju zamrazenú. Šťavu si nechám rozmraziť,
- pridám práškový cukor a šľahačkovú smotanu, rozmiešam.
- Hotovo, môžeme podávať.
- Skúste aj s tvarohovým trhancom http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-trhanec-fotorecept/13831-recept.html