Ríbezľová omáčka (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Váhala som, či takúto jednoduchú rýchlovku mám dávať na Varechu, ale keď je to taká neskutočná dobrota (a nielen pre deti) a vo vyhľadávači nie je, tak pridávam. Ja ju musím pripravovať v hlbokom utajení, lebo by sa rýchlo zjedla sólo, doslova mi ju kradnú pod rukami.

15 minút
príprava

Postup

  1. Tento recept bol súčasťou receptu na kokosový puding, taký, čo sa pripravuje vo vodnom kúpeli. Puding sa mi nepáčil, bol ťažký, ale omáčka - tá píše. Môže sa použiť k rôznym dezertom, napr. palacinkám, pudingovým, či zmrzlinovým pohárom. Ja som ju použila na lievančeky od @Kia12 http://varecha.pravda.sk/recepty/lievanceky-z-kyslej-smotany-p/17201-recept.html, ktoré sú fakt výborné a majú aj tú výhodu, že pri nich zužitkujem zvyšné bielky. Ak máte zamrazené ríbezle, tak si ju môžete spraviť aj mimo sezóny. Ríbezle odšťavíme.
  2. Ja som si pri spracovaní úrody nadávkovla šťavu z 250 g ríbezlí do malých pohárkov a mám ju zamrazenú. Šťavu si nechám rozmraziť,
  3. pridám práškový cukor a šľahačkovú smotanu, rozmiešam.
  4. Hotovo, môžeme podávať.
  5. Skúste aj s tvarohovým trhancom http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-trhanec-fotorecept/13831-recept.html