Ríbezle s tvarohom na lístkovom ceste fotorecept
Foto: zuzanka1367
Toto nie je recept na michelinskú hviezdu, ale pre jednoduchosť možno niekomu príde vhod :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si buď spravíte samé doma podľa množstva receptov, ktoré sú tu na Vareche, alebo si nejaké kúpite. Ríbezle odstopkujete a umyjete a necháte odkvapkať. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm nie veľmi na tenko. Vrchnáčikom dózy povykrajujeme rovnaké obdĺžniky, ktoré budú slúžiť ako podložka na plnku :) Ja som si takto pomohla, lebo rovno krájať som sa stále poriadne nenaučila...
-
2
Nakrájané cesto naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Suroviny na plnku spolu zmiešame na pevný krém. Za jednu lyžičku dáme na cesto a natrieme stred cesta, zvyšnú plnku dáme do cukrárenského vrecka a po obvode nanesieme plnku, ktorou vytvoríme korýtko pre ríbezle...
-
3
Do jamky vytvorenej plnkou pokladieme za lyžicu ríbezlí a pokvapkáme ich javorovým sirupom. Rúru zohrejeme na 200 stupňov a koláčiky pečieme približne 20 minút.
-
4
Trochu ich necháme vychladnúť, to mne nikdy nejde a znovu som si popálila jazyk :) a s chuťou sa do nich pustíme. Bol ku ním aj domáci sorbet s prezretých zamrznutých banánov a ríbezlí...
-
5
A na záver malá provokácia pre milovníkov húb, moja tohtoročná prvá kuriatková mrvenica :)
určite vyskúšam
odhora až nadol samé dobroty..
a - ktorá dobrá kvočka ti vysedela tie kuriatka..??bo u nás nič..žiadne v hore dary..asi sa im vlahy máli..chlapi besnejú..aj v spln verili..no sa mýlili..
posielam obdiv mladej žienke..:-)