Ríbezle s tvarohom na lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Toto nie je recept na michelinskú hviezdu, ale pre jednoduchosť možno niekomu príde vhod :)

24 ks
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si buď spravíte samé doma podľa množstva receptov, ktoré sú tu na Vareche, alebo si nejaké kúpite. Ríbezle odstopkujete a umyjete a necháte odkvapkať. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm nie veľmi na tenko. Vrchnáčikom dózy povykrajujeme rovnaké obdĺžniky, ktoré budú slúžiť ako podložka na plnku :) Ja som si takto pomohla, lebo rovno krájať som sa stále poriadne nenaučila...
  2. Nakrájané cesto naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Suroviny na plnku spolu zmiešame na pevný krém. Za jednu lyžičku dáme na cesto a natrieme stred cesta, zvyšnú plnku dáme do cukrárenského vrecka a po obvode nanesieme plnku, ktorou vytvoríme korýtko pre ríbezle...
  3. Do jamky vytvorenej plnkou pokladieme za lyžicu ríbezlí a pokvapkáme ich javorovým sirupom. Rúru zohrejeme na 200 stupňov a koláčiky pečieme približne 20 minút.
  4. Trochu ich necháme vychladnúť, to mne nikdy nejde a znovu som si popálila jazyk :) a s chuťou sa do nich pustíme. Bol ku ním aj domáci sorbet s prezretých zamrznutých banánov a ríbezlí...
  5. A na záver malá provokácia pre milovníkov húb, moja tohtoročná prvá kuriatková mrvenica :)