Ríbezle s tvarohom na lístkovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Toto nie je recept na michelinskú hviezdu, ale pre jednoduchosť možno niekomu príde
vhod :)
24 ks porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Lístkové cesto si buď spravíte samé doma podľa množstva receptov, ktoré sú tu na Vareche, alebo si nejaké kúpite. Ríbezle odstopkujete a umyjete a necháte odkvapkať. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm nie veľmi na tenko. Vrchnáčikom dózy povykrajujeme rovnaké obdĺžniky, ktoré budú slúžiť ako podložka na plnku :) Ja som si takto pomohla, lebo rovno krájať som sa stále poriadne nenaučila...
- Nakrájané cesto naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Suroviny na plnku spolu zmiešame na pevný krém. Za jednu lyžičku dáme na cesto a natrieme stred cesta, zvyšnú plnku dáme do cukrárenského vrecka a po obvode nanesieme plnku, ktorou vytvoríme korýtko pre ríbezle...
- Do jamky vytvorenej plnkou pokladieme za lyžicu ríbezlí a pokvapkáme ich javorovým sirupom. Rúru zohrejeme na 200 stupňov a koláčiky pečieme približne 20 minút.
- Trochu ich necháme vychladnúť, to mne nikdy nejde a znovu som si popálila jazyk :) a s chuťou sa do nich pustíme. Bol ku ním aj domáci sorbet s prezretých zamrznutých banánov a ríbezlí...
- A na záver malá provokácia pre milovníkov húb, moja tohtoročná prvá kuriatková mrvenica :)