Rezy Kolumbia fotorecept

uschi - fotkauschi, 12. júla 2010 17:04
Ďalšie recepty »
Rezy Kolumbia (fotorecept)Foto: uschi

Lepší kávový zákusok ako tento som jakživ neochutnala. Je z knihy Káva, Putování za tajemstvím kávových specialit.

8
porcií
40 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a kávou, pričom postupne prilievame aj vodu. Do zmesi vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne sneh. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto do formy vylejeme a zarovnáme.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Medzitým kryštálový cukor rozpustíme a piškótu vytiahnutú z rúry hneď polejeme. Necháme vychladnúť.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na krém vyšľaháme vajcia, cukor a kávu nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a veľmi pomaly a opatrne vmiešame do vyšľahaného masla. Maslo aj kávová hmota musia mať rovnakú teplotu, inak sa krém veľmi rýchlo zrazí.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zákusok uložíme do chladničky, necháme poriadne stuhnúť a nakrájame. Ozdobíme mätou a kávou, čokoládou, alebo kávovými zrnkami.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist