Rezy Kolumbia (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Lepší kávový zákusok ako tento som jakživ neochutnala. Je z knihy Káva, Putování za tajemstvím kávových specialit.

8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a kávou, pričom postupne prilievame aj vodu. Do zmesi vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne sneh. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto do formy vylejeme a zarovnáme.
  2. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Medzitým kryštálový cukor rozpustíme a piškótu vytiahnutú z rúry hneď polejeme. Necháme vychladnúť.
  3. Na krém vyšľaháme vajcia, cukor a kávu nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a veľmi pomaly a opatrne vmiešame do vyšľahaného masla. Maslo aj kávová hmota musia mať rovnakú teplotu, inak sa krém veľmi rýchlo zrazí.
  4. Zákusok uložíme do chladničky, necháme poriadne stuhnúť a nakrájame. Ozdobíme mätou a kávou, čokoládou, alebo kávovými zrnkami.