Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí - je nesmierne chutný, slávnostný a vhodný na rodinnú príležitosť Zobraziť celý popisTento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí - je nesmierne chutný, slávnostný a vhodný na rodinnú príležitosť či väčšiu oslavu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Prížska šľahačka: | |
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Biskvit: | |
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 30 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 dl |
|
| 1/2 dl |
|
| Gaštanový krém: | |
| 400 g |
|
| 250 g |
|
| 1/3 šálky |
|
| 1 šálka |
|
| 4 PL |
|
| 2 bal |
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany (každá 200ml) a 3 čokolády (každá 100g)
-
2
...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa
-
3
...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky
-
4
...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame
-
5
...pridáme olej a mlieko a spolu zmiešame
-
6
...prisypeme múku s práškom do pečiva
-
7
...poriadne vymiešame do hladkej hmoty
-
8
...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli
-
9
...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie
-
10
...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru
-
11
...po vychladnutí krupice si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupica - vymiešame do hladka
-
12
...natrieme na biskvit
-
13
...naukladáme kolieska banánov
-
14
...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém
-
15
...rozotrieme na banány
-
16
...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy (pre menej pohodlných - namiesto keksov pokojne upečte ešte jeden biskvit ako vrchnú vrstvu:))
-
17
...polejeme čokoládou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako ja - chcela som priznané "pásiky" v poleve)
-
18
...dáme na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať ku kávičke :)









ked zákusok, tak kvalitný -vtedy sa na nákladnosť nehľadí :-)
gratulujem!!!
a zase 5*****
5 *
veľmi sa mi páči na tvojej úvodnej fotke :-)))))