Rezy banány a gaštany v čokoláde (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí - je nesmierne chutný, slávnostný a vhodný na rodinnú príležitosť či väčšiu oslavu.

20
porcií
20 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany (každá 200ml) a 3 čokolády (každá 100g)
  2. ...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa
  3. ...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky
  4. ...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame
  5. ...pridáme olej a mlieko a spolu zmiešame
  6. ...prisypeme múku s práškom do pečiva
  7. ...poriadne vymiešame do hladkej hmoty
  8. ...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli
  9. ...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie
  10. ...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru
  11. ...po vychladnutí krupice si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupica - vymiešame do hladka
  12. ...natrieme na biskvit
  13. ...naukladáme kolieska banánov
  14. ...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém
  15. ...rozotrieme na banány
  16. ...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy (pre menej pohodlných - namiesto keksov pokojne upečte ešte jeden biskvit ako vrchnú vrstvu:))
  17. ...polejeme čokoládou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako ja - chcela som priznané "pásiky" v poleve)
  18. ...dáme na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať ku kávičke :)