Rezy banány a gaštany v čokoláde (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí
- je nesmierne chutný, slávnostný a vhodný na rodinnú príležitosť či väčšiu oslavu.
20 porcií |
20 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany (každá 200ml) a 3 čokolády (každá 100g)
- ...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa
- ...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky
- ...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame
- ...pridáme olej a mlieko a spolu zmiešame
- ...prisypeme múku s práškom do pečiva
- ...poriadne vymiešame do hladkej hmoty
- ...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli
- ...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie
- ...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru
- ...po vychladnutí krupice si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupica - vymiešame do hladka
- ...natrieme na biskvit
- ...naukladáme kolieska banánov
- ...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém
- ...rozotrieme na banány
- ...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy (pre menej pohodlných - namiesto keksov pokojne upečte ešte jeden biskvit ako vrchnú vrstvu:))
- ...polejeme čokoládou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako ja - chcela som priznané "pásiky" v poleve)
- ...dáme na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať ku kávičke :)