Restovaná brokolica

Autor receptu: kabanoska

Jednoduchá, rýchla , dietná a chutná

2-3
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pripravíme si suroviny. Rozoberieme brokolicu na menšie kusy, očístíme si cesnak a nakrájame ho na plátky. Nastrúhame syr. Brokolicu vložíme do horúcej vody a necháme ju tam asi dve minúty. To stačí aby sa dezinfikovala a zadusili sa prípadne bacile , alebo húsenice. Precedíme a opláchneme studenou vodou .
  2. Do pekáča nalejeme olivový olej a na ňom chvíľu osmažíme plátky cesnaku. Hneď tam pridáme brokolicu , jemne ju tam poprevraciame aby dostala chuť a asi po dvoch minútach vyberieme na tanier.
  3. teraz už len posypeme syrom a máme hotovo.
  4. Včera provokovala @irenaw so steakom. Tak som rozmrazila mäso , ale miesto rib eye to bolo strip loin . Bolo to nečitateľne označené , ale kvalita obdobná. Manžel si to opiekol a pridal si trocha zeleniny , akože aj on má diétu.