Restovaná brokolica
Autor receptu: kabanoska
Jednoduchá, rýchla , dietná a chutná
2-3 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si suroviny. Rozoberieme brokolicu na menšie kusy, očístíme si cesnak a nakrájame ho na plátky. Nastrúhame syr. Brokolicu vložíme do horúcej vody a necháme
ju tam asi dve minúty. To stačí aby sa dezinfikovala a zadusili sa prípadne bacile , alebo
húsenice. Precedíme a opláchneme studenou vodou .
- Do pekáča nalejeme olivový olej a na ňom chvíľu osmažíme plátky cesnaku. Hneď tam pridáme brokolicu , jemne ju tam poprevraciame aby dostala chuť a asi po dvoch minútach vyberieme na tanier.
- teraz už len posypeme syrom a máme hotovo.
- Včera provokovala @irenaw so steakom. Tak som rozmrazila mäso , ale miesto rib eye
to bolo strip loin . Bolo to nečitateľne označené , ale kvalita obdobná. Manžel si to opiekol a pridal si trocha zeleniny , akože aj on má diétu.