Restovaná bravčová pečeň s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Túto kombináciu bravčovej pečene, kyslého jablka a zaváraných čučoriedok jednoducho milujem.

6
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a orestujeme na oleji. Pečienku si nakrájame na centimeter hrubé plátky.
  2. Bravčovú pečeň sprudka opečieme na oboch stranách, okoreníme. Hotovú pečienku preložíme do vhodnej nádoby a udržujeme v teple.
  3. Jablká nakrájame na kolieska, stred vyrežeme a opečieme vo výpeku.
  4. Na tanier uložíme pečienku, prelejeme výpekom a cibuľou, na pečeň uložíme jablko a do stredu dáme čučoriedkový kompót, alebo džem. Podávame s pečenými zemiakmi.