Restovaná bravčová pečeň s jablkami (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Túto kombináciu bravčovej pečene, kyslého jablka a zaváraných čučoriedok jednoducho milujem.
6 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na mesiačiky a orestujeme na oleji. Pečienku si nakrájame na centimeter hrubé plátky.
- Bravčovú pečeň sprudka opečieme na oboch stranách, okoreníme. Hotovú pečienku preložíme do vhodnej nádoby a udržujeme v teple.
- Jablká nakrájame na kolieska, stred vyrežeme a opečieme vo výpeku.
- Na tanier uložíme pečienku, prelejeme výpekom a cibuľou, na pečeň uložíme jablko a do stredu dáme čučoriedkový kompót, alebo džem. Podávame s pečenými zemiakmi.