Foto: smajliicka
Tieto konkrétne som síce robila podľa trochu iného receptu, ale viac sa mi pozdával tento, z ktorého som robila tortu. Malo by to vyjsť Zobraziť celý popisTieto konkrétne som síce robila podľa trochu iného receptu, ale viac sa mi pozdával tento, z ktorého som robila tortu. Malo by to vyjsť asi na 12 cupcake-ov. Je to niečo iné ako klasická piškóta, chutí fakt "zamatovo" a rozplýva sa na jazyku :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
250 g |
|
300 g |
|
125 g (izbovej teploty) |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. |
|
250 ml alebo acidko, zakysanka |
|
1/4 ČL (gelové extra RED WILTON) - s obyčajným z potravín sa mi piškóta nezafarbila |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
250 g obyčajné neochutené |
|
125 g (alebo iný krémový) |
|
Postup
-
1
zmiešame dohromady múku, kakao a soľ
- 2
Ďalej rozšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajíčka.
- 3
Cmar zmiešame s farbivom
- 4
Do sypkej zmesy primiešame vyšľahané maslo a prilejeme zafarbený cmar, miešame metličkou až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vmiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4 (samozrejme k tomu potrebujeme plech na pečenie muffin) a pečieme asi na 175°C cca 15-20 min (odsledujte si podľa toho ako vám pečie trúba)
- 5
Na vrchný krém si našľaháme maslo s cukrom kým neni nadýchané a pridávame krémový syr izbovej teploty. Naplníme zdobiace vrecúško a realizujeme sa :) . Ľubovoľne ozdobíme, ja som si vyrobila marcipánové srdiečka
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked mi cas dovoli, ihned ich vyskusam. Syr Philadelfia je drahy. Mozem ho nahradit inym? Naco je tam to cervene farbivo, ked v ceste je aj kako? Ukladam do KK, dakujem.
Farbivo tam ide práve preto, že v preklade sa to volá červené zamatové cupcakes a zmiešaním farbiva a kakaa sa dosiahne taká krásna sýta bordová farba. V UK a USA je táto "piškóta" veľmi obľúbená aj na svadbách, často sa kombinuje hlavne s plnkou z krémového syra, preto aj tu je na vrchu... Philadelphiu môžeš nahradiť obyčajným nátierkovým maslom (smotanovou nátierkou) prípadne lučinou (ale tá je tuším tiež drahá). snáď som pomohla :)
@nikola166 Ďakujem