Red velvet cupcakes

smajliicka - fotkasmajliicka, 25. júla 2013 18:29
Ďalšie recepty »

Tieto konkrétne som síce robila podľa trochu iného receptu, ale viac sa mi pozdával tento, z ktorého som robila tortu. Malo by to vyjsť asi na 12 cupcake-ov. Je to niečo iné ako klasická piškóta, chutí fakt "zamatovo" a rozplýva sa na jazyku :)

12
porcií
20 min
príprava
20 min
na 175 °C

Suroviny

250 g
300 g
125 g (izbovej teploty)
2 PL
2 ks
1/2 ČL
1 bal.
250 ml alebo acidko, zakysanka
1/4 ČL (gelové extra RED WILTON) - s obyčajným z potravín sa mi piškóta nezafarbila
1 PL
1 PL
Krém:
250 g obyčajné neochutené
125 g (alebo iný krémový)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    zmiešame dohromady múku, kakao a soľ

  2. 2

    Ďalej rozšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajíčka.

  3. 3

    Cmar zmiešame s farbivom

  4. 4

    Do sypkej zmesy primiešame vyšľahané maslo a prilejeme zafarbený cmar, miešame metličkou až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vmiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4 (samozrejme k tomu potrebujeme plech na pečenie muffin) a pečieme asi na 175°C cca 15-20 min (odsledujte si podľa toho ako vám pečie trúba)

  5. 5

    Na vrchný krém si našľaháme maslo s cukrom kým neni nadýchané a pridávame krémový syr izbovej teploty. Naplníme zdobiace vrecúško a realizujeme sa :) . Ľubovoľne ozdobíme, ja som si vyrobila marcipánové srdiečka

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist