Rebarborový mriežkovník (fotorecept)
Autor receptu: kkaja
U nás zožal úspech ... snáď zachutí aj vám ...
20 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- pripravíme si všetky suroviny a vypracujeme vláčne cesto
- rozdelíme ho na polovicu
- Pripravíme si plnku: na panvici sklaramelizujeme kryštálový cukor, podlejeme 1 dl vody a karamel rozpustíme. Pridáme očistenú a nakrájanú rebarboru, škoricu a klinčeky. Udusíme do mäkka, aby sa všetka voda vyvarila. Klinčeky a škoricu vyberieme a necháme to vychladnúť.
- Polovicu cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenensieme na plech
- takto ... :)
- na cesto natrieme tvaroh, ktorý sme ochutili 2 balíčkami vanilkového cukru
- Na tvaroh navrstvíme rebarborovú zmes
- Druhú polovicu cesta tiež vyvaľkáme a radielkom nakrájame tenké pásiky, poukladáme na koláč ... Pásiky môžeme aj ušúlať ...
- upečieme a pocukrujeme