Rebarborový mriežkovník (fotorecept)

Autor receptu: kkaja

U nás zožal úspech ... snáď zachutí aj vám ...

20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. pripravíme si všetky suroviny a vypracujeme vláčne cesto
  2. rozdelíme ho na polovicu
  3. Pripravíme si plnku: na panvici sklaramelizujeme kryštálový cukor, podlejeme 1 dl vody a karamel rozpustíme. Pridáme očistenú a nakrájanú rebarboru, škoricu a klinčeky. Udusíme do mäkka, aby sa všetka voda vyvarila. Klinčeky a škoricu vyberieme a necháme to vychladnúť.
  4. Polovicu cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenensieme na plech
  5. takto ... :)
  6. na cesto natrieme tvaroh, ktorý sme ochutili 2 balíčkami vanilkového cukru
  7. Na tvaroh navrstvíme rebarborovú zmes
  8. Druhú polovicu cesta tiež vyvaľkáme a radielkom nakrájame tenké pásiky, poukladáme na koláč ... Pásiky môžeme aj ušúlať ...
  9. upečieme a pocukrujeme