Foto: jenni
Pokiaľ máte doma v záhradke čerstvú rebarborku a neviete, ako s ňou naložiť, pretože všetky tradičné kysnuté a krehké koláče, či koláče s posýpkou Zobraziť celý popisPokiaľ máte doma v záhradke čerstvú rebarborku a neviete, ako s ňou naložiť, pretože všetky tradičné kysnuté a krehké koláče, či koláče s posýpkou vás už omrzeli, je čas skúsiť upiecť čosi netradičné a to tento krémový vegan cheesecake. Hodvábne tofu zrovna pri tomto cheesecake-u ma prekvapilo hlavne svojou tvarohovou chuťou, z ktorej som bola veľmi milo prekvapená. Tofu som ochutnala však aj za surova, no chuťovo mi vtedy nesadlo, no upečený koláč chutil skvelo, preto verím, že zachutí aj vám.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
1.Najprv si očistíme rebarboru, očistenú ju nakrájame na malé kúsky, vložíme do misky a zasypeme cukrom podľa chuti, necháme ju v mise odležať a nasiaknuť cukrom. Rebarbora pustí vďaka cukru šťavu, ale tú nezlievajte, použijete ju do plnky.
- 2
2. Pripravíme si cesto z múky, studeného alsanu, škorice a trstinového kryštálového cukru, ktorý si najprv zmixujeme v mixéry, aby sme mali menšie kryštáliky cukru. Všetky suroviny spolu vymiešame tak, aby nám vzniklo cesto, ja som ho mala trošku mastnejšie a veľmi sa mi nechcelo spojiť, čo však vôbec nevadí, pretože ho rovnomerne rozdelíte do okrúhlej formy na pečenie, môžete ho tam vtlačiť rukami. Cesto mi pripomínalo škoricové sušienky, no na rozdiel od použitia sušienok, pri takomto ceste presne viete, čo do neho dáte. Pokým si pripravíme plnku, formu s cestom odložíme do chladničky.
- 3
3. Pripravíme si plnku. Najprv si rozmiešame škrob v mlieku tak, aby sme v ňom nemali hrudky. Do mixéra si dáme tofu, rebarboru spolu so šťavou, ktorú rebarbora pustila, vlejeme mlieko so škrobom a vymixujeme do hladka. Plnku ochutnajte a pokiaľ je sladká podľa vašej chuti, máte ju hotovú, môžete ju prípadne dosladiť.
- 4
4. Rúru zapnite na 180 stupňov, vyberte z chladničky formu s cestom a na cesto vlejte plnku a takto vložte koláč do predhriatej rúry a pečte približne 35 minút. Upečený koláč vyberte. Možno sa vám plnka nebude zdať „tuhá“, ale to nie je chyba, koláč stuhne. Nechajte ho vychladnúť a odstáť, kým plnka trochu nestuhne, môžete ho vložiť na tuhnutie napr. do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu