Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom, kto chce bez.

Suroviny

Postup

  1. Očistíme a pokrájame na kocky rebarboru.
  2. Dáme variť s dvoma paličkami škorice.
  3. Rozvaríme na kašu a necháme vychladnúť.
  4. Vyberieme škoricu a zmixujeme tyčovým mixerom a nanovo dáme na 10-15 minút prevariť.
  5. Vsypeme 600g cukru a pokrájanú dužinu z pomaranča a šťavu z citróna.
  6. Povaríme do želanej hustoty. Naplníme poháriky a na záver môžeme cvrknúť rumu, tak 1ČL. Uzavrieme a prevrátime hore dnom a vybavené. Kto sa bojí, nech zasterelizuje. Ja som nie, ale keď tak, tak väčšinou v rúre, nech chytí viečko.