Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom, kto chce bez.
Postup
- Očistíme a pokrájame na kocky rebarboru.
- Dáme variť s dvoma paličkami škorice.
- Rozvaríme na kašu a necháme vychladnúť.
- Vyberieme škoricu a zmixujeme tyčovým mixerom a nanovo dáme na 10-15 minút prevariť.
- Vsypeme 600g cukru a pokrájanú dužinu z pomaranča a šťavu z citróna.
- Povaríme do želanej hustoty. Naplníme poháriky a na záver môžeme cvrknúť rumu, tak 1ČL. Uzavrieme a prevrátime hore dnom a vybavené. Kto sa bojí, nech zasterelizuje. Ja som nie, ale keď tak, tak väčšinou v rúre, nech chytí viečko.