Tento recept je v mojom podaní síce letný, no zdobenie sa dá obmieňať podľa chuti a fantázie a teda dobre padne aj v iné Zobraziť celý popisTento recept je v mojom podaní síce letný, no zdobenie sa dá obmieňať podľa chuti a fantázie a teda dobre padne aj v iné ročné obdobie. Pokiaľ použijete sušené ovocie alebo rôzne oriešky, tak si tento raw dezert užijete napríklad aj na jeseň,či v zime. www.dontbefakebakesomecake.sk
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 hrnčeka vykôstkované |
|
| Plnka: | |
| 1 ks veľké zrelé |
|
| 2 ks zrelé menšie |
|
| 3-4 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| Na vrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus si namočíme minimálne na dve hodiny. Potom si vodu zlejeme, orechy a datle dáme spolu do mixéra a vymixujeme, nie celkom na hladko, na malé kúsky. Pre ľahšie mixovanie môžete pridať trochu vody. Vymixovaná hmota by mala byť lepkavá.
- 2
Formičky na koláče si môžete vystlať papierom na pečenie. Do foriem dajte vymixovanú zmes, ktorú do foriem vtlačíte. Formy odložíme do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém.
- 3
Avokádo a banány si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do mixéra spolu s mliekom, vyškrabaným vnútrom z vanilkového struku, pridáme kakao a ochutíme sladidlom (napr. javorový sirup, agáve sirup, rastlinný med..). Všetky suroviny spolu vymixujeme do hladka.
- 4
Z chladničky vyberieme formičky s korpusom a navrstvíme na ne krém. Hotové tortičky ozdobíme čerstvými jahodami. Koláče konzumujte hneď.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu