Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou fotorecept

inustek - fotkainustek, 25. júla 2013
Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept)
Foto: inustek

:)

Suroviny

500 g
1-2 ks
200-250 1
300 g
3-4 ks
300 g
1 ks (100g)
250 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajíčka a vlažnej vody si urobíme cesto. Kým cesto odpočíva, pripravíme si plnku:

  2. 2

    Mäso nakrájame na malé kocky (alebo ho pomelieme na mäsovom mlynčeku). Na troche oleja ho krátko orestujeme (5 min) a pridáme prelisované strúčiky cesnaku. Nesolíme!

    Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko. Z cesta vykrajujeme kolieska, do stredu dáme plnku a urobíme ravioli.

    Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z uvedeného množstva mi vyšlo 40 kúskov.

    Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ravioli vložíme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody a varíme 7-10 min.

    Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príprava omáčky: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a restujeme cca 15 min. Udusené šampiňóny zmixujeme a masu vrátime späť na sporák. Pridáme syr a keď sa rozpustí, prilejeme smotanu a krátko povaríme.

    Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarené ravioli necháme odkvapkať, dáme na tanier, prelejeme omáčkou a posypeme pažítkou. Dobrú chuť :)

    Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Údené mäso, Múčne jedlá, Hlavné jedlá, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu