Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Výborný nápad ako zúžitkovať suroviny, ktoré nájdete doma v chladničke a ešte to bude aj výborne chutiť:)

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny potrebné na prípravu žemle plnej prekvapení:)
  2. Zoz žemle vyberieme striedku tak, aby nam od okraja ostal cca 1cm.
  3. Pražskú šunku si nakrájame na kocky. Taktiež aj paradajky.
  4. Vajíčko si mierne vyšľaháme a zmiešame s bambinom.
  5. Potom do vajíčka pridáme šunku, paradajky a všetko spolu dobre premiešame.
  6. Pomaly vlievame do žemle):
  7. Plnú žemľu prekryjeme plátkom syra a dáme zapiecť do trúby. POZOR! Ak máme plynovú trúbu, tak vajíčko nešľaháme, ale rozbijeme priamo do žemle. Nakoľko sa žemľa napije vajíčka a neprepečie sa dostatočne.