Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Výborný nápad ako zúžitkovať suroviny, ktoré nájdete doma v chladničke a ešte to bude aj výborne chutiť:)
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny potrebné na prípravu žemle plnej prekvapení:)
- Zoz žemle vyberieme striedku tak, aby nam od okraja ostal cca 1cm.
- Pražskú šunku si nakrájame na kocky. Taktiež aj paradajky.
- Vajíčko si mierne vyšľaháme a zmiešame s bambinom.
- Potom do vajíčka pridáme šunku, paradajky a všetko spolu dobre premiešame.
- Pomaly vlievame do žemle):
- Plnú žemľu prekryjeme plátkom syra a dáme zapiecť do trúby.
POZOR! Ak máme plynovú trúbu, tak vajíčko nešľaháme, ale rozbijeme priamo do žemle.
Nakoľko sa žemľa napije vajíčka a neprepečie sa dostatočne.